Transport Online - Demonstratie in Brussel tegen nieuwe Europese regels voor chauffeurs

Demonstratie in Brussel tegen nieuwe Europese regels voor chauffeurs

Demonstratie in Brussel tegen nieuwe Europese regels voor chauffeurs
18-04-2017 10:29 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Nieuwe Europese regels dreigen grote gevolgen te krijgen voor vrachtwagen- en touringcarchauffeurs. Op 26 april is er in Brussel een grote demonstratie om de plannen van tafel te krijgen. Ook vanuit Nederland gaan chauffeurs naar Brussel.

Terwijl een paar jaar geleden de Europese Commissie nog beloofde om oneerlijke concurrentie en sociale dumping aan te pakken, lijkt er inmiddels een andere wind te waaien. Een sterke werkgeverslobby heeft ervoor gezorgd dat er nieuwe regels in de maak zijn, die nadelig gaan uitpakken voor chauffeurs – en daarmee ook voor de veiligheid op weg, melden de vakbonden.

Bijvoorbeeld als het gaat om de rij- en rusttijden. Deze worden ernstig beperkt, zo blijkt uit de uitgelekte voorstellen. Eén van de voorstellen is de dagelijkse rustpauze van 45 minuten op te knippen in 3 pauzes van 15 minuten.

De Europese transportvakbonden, verenigd in de ETF, willen daarom een stevig signaal laten horen. Op 26 april is er in Brussel een grote demonstratie tegen de plannen. Wil jij ook meedoen aan deze actie? Meld je dan aan bij Lisette Putter van CNV Vakmensen of Brigitte Paas van FNV Bondgenoten. Je krijgt dan van ons meer informatie. Voor busvervoer naar Brussel wordt in ieder geval gezorgd.
 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen