Clicky


Chemische logistiek gaat Best practice BBS Warehousing opstellen

Chemische logistiek gaat Best practice BBS Warehousing opstellen
18-04-2017 09:40 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ARNHEM - De VNCW gaat een Best practice Behavior Based Safety Warehousing opstellen. Doelstelling is de veiligheid in de gevaarlijke stoffen opslag verder te vergroten door een leidraad op te stellen. In het kader van de Safetydeals ontvangt de vereniging voor de ontwikkeling een subsidie van de overheid.

"De chemisch logistieke sector is vooral mensenwerk", aldus Luciën Govaert, voorzitter van de VNCW; de branchevereniging van de Chemische logistiek "en in de magazijnen valt nog veel winst te behalen door medewerkers te observeren en te coachen. Daarbij gebruik ik niet voor niets het woord winst. Want hoewel veiligheid vaak als kostenpost gezien wordt, kun je dat ook anders zien. Het voorkomen van incidenten in het magazijn bespaart op aanrijdschade, opruimkosten, stilstand, product en reputatieschade. Als vereniging gaan we een Best practice opstellen, een leidraad, aan de hand waarvan bedrijven de veiligheid op de werkvloer kunnen vergroten."

Enkele leden van de VNCW gaan actief mee doen aan het project. Naast het opstellen van de Best practice zal er tevens een testfase volgen waarbij de theorie in de praktijk gebracht zal worden. Het totale project heeft een looptijd van bijna twee jaar.