Clicky

 Stilte rond aanslag op BVB-bus

Stilte rond aanslag op BVB-bus
14-04-2017 19:27 | Buitenland | auteur ANP

DORTMUND - De Duitse politie heeft nog steeds geen flauw idee wat de achtergrond is van de bomaanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund. Na de vrijlating van de tweede verdachte heerst een diepe stilte. Zelfs het boulevardblad Bild, dat bij schokkende gebeurtenissen steevast een peloton verslaggevers eropuit stuurt, kwam vrijdag niet verder dan een voorbeschouwing op de wedstrijd van zaterdag tegen Eintracht Frankfurt en een terugblik met Marc Bartra. De Spaanse verdediger raakte dinsdag als enige speler gewond, door de rondvliegende scherven.

Het Openbaar Ministerie meldde slechts dat de naspeuringen tijdens de paasdagen onverdroten doorgaan. Volgens woordvoerster Frauke Köhler is volstrekt onduidelijk in welke richting moet worden gezocht. Ze wilde niet zeggen of het forensisch onderzoek van het ontstekingsmechanisme van de drie explosieven, het soort springstof en de achtergelaten brieven nieuwe aanknopingspunten heeft opgeleverd.

Bondskanselier Angela Merkel ziet in enkele deelstaten tekortkomingen in de strijd tegen het terrorisme. "Helaas verschilt het niveau van wetgeving hierover zeer in de afzonderlijke staten'', zei ze in de kranten van de Funke mediagroep.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions