Vakbond: Borussia Dortmund had nooit mogen spelen

Vakbond: Borussia Dortmund had nooit mogen spelen
13-04-2017 19:21 | Sport | auteur ANP

DORTMUND - De internationale vakbond voor voetballers FIFPro vindt dat Borussia Dortmund woensdag nooit had mogen spelen in de Champions League tegen AS Monaco. Een dag eerder was de selectie het doelwit van een aanslag. De organisatie wil duidelijke richtlijnen om dit in de toekomst te voorkomen.

"Voetballers zijn op de eerste plaats mensen'', zegt de FIFPro. "Er had eerst moeten worden gekeken naar hun emotionele gemoedstoestand. De gezondheid van de voetballers gaat boven alles. De zorg daarvoor gaat boven elk ander argument. De wedstrijd had daarom best wat langer mogen worden uitgesteld dan amper 24 uur.''

Een speler van Dortmund, Marc Bartra, raakte dusdanig gewond dat hij voorlopig niet kan spelen. De Duitsers verloren in eigen huis in de eerste wedstrijd van de kwartfinale van Monaco met 2-3.

De FIFPro begrijpt dat langer uitstel tot problemen had geleid met betrekking tot de wedstrijdkalender en de in Duitsland aanwezige Franse supporters. "Desondanks was dit incident ernstig genoeg om dit voor lief te nemen.’’

FIFPro wil nu samen met onder meer de Europese voetbalbond UEFA om de tafel om afspraken te maken over hoe te reageren op uitzonderlijke omstandigheden. De UEFA zegt dat de beslissing om een dag later al te spelen in overleg is genomen met beide clubs en de betrokken autoriteiten.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,795
Diesel1,489

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden