Transport Online - Terberg Group winnaar Familiebedrijvenaward 2017

Terberg Group winnaar Familiebedrijvenaward 2017

Terberg Group winnaar Familiebedrijvenaward 2017
13-04-2017 13:58 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG/ZEIST - Terberg Group uit IJsselstein is verkozen tot ‘Familiebedrijf van het Jaar 2017’. Bestuursvoorzitter George Terberg ontving de jaarlijkse Familiebedrijven Award woensdag in de Nieuwe Kerk te Den Haag uit handen van Prinses Laurentien. De jury was unaniem in haar eindoordeel, maar benadrukte dat de drie andere finalisten tot de top van het Nederlandse bedrijfsleven horen.

Juryrapport

Terberg Group blinkt uit in innovatie, is erg veranderingsgezind en blijft groeien door onder meer een efficiëntere en vernieuwde wijze van productie. John Fentener van Vlissingen, voorzitter van de Stichting Familie Onderneming: "Binnen dit familiebedrijf heeft men oog voor de eigen medewerkers en dat resulteert in een positieve sfeer. Betrokkenheid staat centraal binnen de Terberg Group."

Terberg Group

Het begon 148 jaar geleden met een smederij in Benschop. Vier generaties later is Terberg specialist in de fabricage van terminaltrekkers. Deze zware voertuigen worden vooral in havens en op rangeerterreinen ingezet en zorgen voor het transport van containers vanuit schepen of goederentreinen naar opslagloodsen. De voertuigen van Terberg rijden rond op de grootste zeehavens ter wereld, een internationaal succes. Daarnaast kent het grote publiek Terberg ook van leaseauto’s.

Ook de Koninklijke A-Ware Food Group uit Almere was genomineerd maar greep helaas naast de award.

Eerder ontvingen Gassan Diamonds (2013), Westland Kaas (2014), Koninklijke De Heus (2015) en Enza Zaden (2016) de award.

Stichting Familie Onderneming werd opgericht in 2012 door ondernemer John Fentener van Vlissingen en heeft als doel om het Nederlandse familiebedrijf te ondersteunen. De Stichting looft jaarlijks de Familiebedrijven Award uit aan een excellerend Nederlands familiebedrijf en wordt hierbij ondersteund door KPMG en ABN AMRO.

KPMG verzorgt de onafhankelijke selectie van familiebedrijven op basis van acht criteria en de randvoorwaarde dat de onderneming een écht familiebedrijf is (volgens de definitie van de Europese Commissie). Nadat een top is bepaald, kiest de vakkundige jury het winnende familiebedrijf. De bestuurder van deze familieonderneming treedt dan voor een jaar toe tot de jury.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions