Clicky


Nieuwe DAF XF 460 FT voor Dirk de Vlieger

Nieuwe DAF XF 460 FT voor Dirk de Vlieger
13-04-2017 10:07 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

BEESEL - Transporteur Dirk de Vlieger B.V. in het Limburgse Beesel is een hecht familiebedrijf met een duidelijke visie: afspraak is afspraak en betrouwbaarheid staat voorop. Het succes hiervan bewijst zich al bijna negentig jaar. Vandaar ook de keuze voor DAF en de aanschaf van een nieuwe DAF XF 460 FT Space Cab. Die is geleverd door Allers Bedrijfswagens B.V. Venlo. "Het contact met de dealer is uitstekend en de kwaliteit en betrouwbaarheid van DAF spreekt ons zeer aan."

"Onder het motto ‘wat goed is, is goed’, rijden we al bijna twintig jaar met DAF", vertelt Bas de Vlieger, bedrijfsleider en planner. Hij is de vierde generatie De Vlieger binnen het bedrijf, dat in 1928 werd opgericht door zijn overgrootvader.

"De DAF XF 460 FT Space Cab is onze negende DAF in een wagenpark van tien voertuigen, en de zevende XF. De andere zijn van het type CF. De XF bevalt goed: net even wat meer en toch voor een mooie prijs. Het is met name belangrijk dat de trucks niet uitvallen en zuinig zijn. Daarnaast is het fijn als de chauffeurs comfort ervaren. De betrouwbaarheid van DAF heeft zich de afgelopen jaren bewezen. Vandaar dat we nog steeds erg tevreden zijn met het merk. Waarom zou je een winnend team veranderen?"

Het transportbedrijf is van alle markten thuis. Bas: "Wij zijn relatief klein, maar we pakken alles aan: (inter)nationaal transport op de weg, vervoer van zeecontainers via de havens van Rotterdam en Antwerpen en het transport van los gestorte goederen via onze eigen Kipper-opleggers."

Het werkgebied omvat voornamelijk de Benelux, Duitsland en soms Noord-Frankrijk. "Wij vervoeren wat er op ons pad komt, van constructiemateriaal en klei tot potgrond en parasolvoeten."

Bas roemt de diversiteit van het werk. "Geen dag is hetzelfde. Zeker omdat we ons richten op veel markten, weet je nooit wat de dag gaat brengen. Bovendien is het erg leuk om met familie samen te werken. De lijnen zijn kort, ook naar onze klanten toe."

Waar niet zoveel verandering in komt, is het klantenbestand. Klanten blijven de transporteur trouw, nieuwe klanten weten het bedrijf te vinden. "Onze eerste klant in 1928 was het bedrijf St. Joris, gespecialiseerd in de keramische industrie, met name glazuurstenen. Dat deze klant ons na al die jaren nog steeds trouw is, bewijst de kracht van ons bedrijf als het gaat om vertrouwen en betrouwbaarheid. En DAF speelt daarin duidelijk een rol."