Clicky


UPS breidt portfolio uit en accepteert meer gevaarlijke goederen

UPS breidt portfolio uit en accepteert meer gevaarlijke goederen
12-04-2017 17:08 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - UPS breidt per vandaag zijn internationale verzendprogramma van gevaarlijke goederen uit door meer dan 400 nieuwe goederen te accepteren voor zijn internationale luchtnetwerk en meer dan 300 producten voor zijn grondnetwerk in Europa. Daarnaast verhoogt UPS de toegestane hoeveelheid van geselecteerde gevaarlijke goederen.

Er is een groeiende vraag van bedrijven in verschillende branches om producten te verzenden die worden beschouwd als gevaarlijke goederen. Bijvoorbeeld bedrijven in de gezondheidszorg die chemicaliën of steriel laboratoriumapparatuur verzenden of industriële productiebedrijven die verf, gecomprimeerde gassen, kleefstoffen en accu’s verzenden. UPS kan deze bedrijven nu helpen bij het verzenden binnen 36 landen.

“UPS helpt bedrijven te voldoen aan strenge en vaak complexe eisen die gepaard gaan met het verzenden van gevaarlijke goederen”, zegt Nando Cesarone, Directeur UPS Europa. “Nu kunnen we de uitgebreide behoefte van onze klanten tegemoetkomen door een totaaloplossing te bieden voor de verzending van zowel conventionele als gevaarlijke goederen.”

UPS bezit technologische toepassingen voor het vereenvoudigen van pakketzendingen die voldoen aan de richtlijnen van de International Air Transport Association, de U.S. Department of Transportation, de Europese Dangerous Goods Accord en de International Civil Aviation Organization, een gespecialiseerd agentschap van de Verenigde Naties.

UPS-klanten kunnen UPS Worldship® gebruiken om te controleren of zendingen van gevaarlijke goederen voldoen aan de eisen en om UPS in te lichten wanneer de zendingen gereed zijn voor verwerking.

UPS leidt zijn werknemers uitgebreid op en neemt extra maatregelen om ervoor te zorgen dat gevaarlijke goederen veilig worden vervoerd. Het geïntegreerde transportnetwerk van het bedrijf maakt gebruik van lekvrije verpakkingen, brandwerende containers en vuur-verstikkende hoezen.