Transport Online - De Mol geeft strijd om TMG niet op

De Mol geeft strijd om TMG niet op

De Mol geeft strijd om TMG niet op
12-04-2017 09:48 | Financieel | auteur ANP

LAREN - John de Mol geeft de strijd om Telegraaf Media Groep (TMG) niet op. Uiterlijk 17 april zal zijn bedrijf Talpa een biedingsbericht ter goedkeuring indienen bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM), liet het woensdag weten. De geboden prijs blijft 6,50 euro per aandeel.

De Mol wil zijn radio- en productiebedrijf graag uitbouwen tot een veel breder mediaconcern, met ook dagbladen en televisiezenders. Eerder deze week werd bekend dat Talpa volledig eigenaar wordt van SBS Broadcasting. Daarmee is die droom een grote stap dichterbij gekomen, stelt het bedrijf.

Met de publicatie van een door de AFM goedgekeurd biedingsbericht zou het bod van Talpa ook formeel een feit zijn. TMG heeft echter al ingestemd met een ander overnamebod, van het Vlaamse krantenbedrijf Mediahuis en zijn huidige grootaandeelhouder de familie Van Puijenbroek. Hun biedingsbericht ligt al sinds vorige week bij de toezichthouder.

Hoewel hun bod 50 cent per aandeel lager is dan dat van Talpa, beschikken Mediahuis en de Van Puijenbroeks samen al over een kleine 60 procent van de aandelen. De Mol bezit bijna 29 procent en kan alleen aan een meerderheid komen als zijn rivalen hun stukken verkopen, iets wat zij al nadrukkelijk hebben uitgesloten.

Via een gang naar de rechter heeft De Mol geprobeerd alsnog een plek aan de onderhandelingstafel af te dwingen. De Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam oordeelde evenwel vorige maand dat de raad van commissarissen van TMG in zijn recht stond toen de raad besloot in zee te gaan met Mediahuis en Talpa de deur wees. Dat maakt de kans dat De Mol TMG alsnog in handen krijgt bijzonder klein.

De Mol blijft er desondanks bij dat zijn bod een reëel en aantrekkelijk alternatief is voor dat van Mediahuis. Niet alleen voor de aandeelhouders maar ook voor werknemers van TMG, dat naast dagblad De Telegraaf een groot aantal regionale kranten bezit. Talpa wil TMG kopen om te groeien, niet alleen om kosten te besparen, stelt hij.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,277

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions