Clicky


EenVandaag: verzekeraars traineren letselschadezaken

EenVandaag: verzekeraars traineren letselschadezaken [+video]
11-04-2017 17:29 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

HILVERSUM - De opstelling van verzekeraars in letselschadezaken verhardt. Ze wijzen meer claims af en traineren de afwikkeling van dossiers. Dat blijkt uit een rondgang van EenVandaag onder tientallen gespecialiseerde letselschadeadvocaten en -kantoren. 

Verzekeraars trekken zich volgens hen amper iets aan van de Gedragscode Behandeling Letselschade (GBL) die voorschrijft dat zaken binnen twee jaar zijn afgewikkeld. De vakvereniging Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP) pleit daarom voor een wettelijke verankering van de gedragscode en sancties voor verzekeraars die zich er niet aan houden.

Vrachtwagenchauffeur Erdy Pluim krijgt in 2011 in Duitsland een ernstig ongeval met zijn vrachtwagen. Nu, zes jaar later, kijkt Pluim met weemoed terug op zijn truckersbestaan. “Ik kwam in heel Europa. Nu rijd ik met mijn scootmobiel naar het oude mannenbankje in het dorp", zegt hij in een interview met EenVandaag.

Pluim is honderd procent arbeidsongeschikt verklaard, zijn vrouw is gestopt met werken om de zorg voor hem op zich te nemen. Het gezinsinkomen is met meer dan de helft gekelderd. Er moest een aangepaste auto komen. Pluim gaat van therapeut naar therapeut voor pijnbehandelingen.

Alsof het niet genoeg is ligt Pluim nu ook zwaar in de clinch met de verzekeraar van zijn werkgever. HDI probeert op allerlei manieren de schade voor zichzelf te beperken, stelt Pluims advocaat Marjan Vermeulen op haar kantoor in Nijmegen. 

Het hele verhaal van Erdy Pluim kunt u hier bij EenVandaag lezen.