Vrachtwagen volledig uitgebrand na ongeval Duitse A10

Vrachtwagen volledig uitgebrand na ongeval Duitse A10 [+foto's]
10-04-2017 19:19 | Brand | auteur Redactie [FE]

LUDWIGSHAFEN(D) - Op de Duitse A10 is maandag een ongeval gebeurd waarbij drie vrachtwagens betrokken raakten. Eén van de vrachtwagens brandde volledig uit.

Volgens de eerste gegevens zou een 55-jarige vrachtwagenchauffeur een file niet gezien hebben en botste hij met volle vaart op een vrachtwagen. Die op zijn beurt door de enorme impact van de aanrijding eveneens op zijn voorligger botste.

Eén van de vrachtwagens vloog in brand. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg op een tweede vrachtwagen. Ook de bossages stonden in brand.

De 55-jarige chauffeur werd ernstig gewond uit zijn brandende vrachtwagen gehaald en direct overgevlogen naar een gespecialiseerd ziekenhuis.

De bergingswerkzaamheden waren heel lastig omdat de vrachtwagen geladen was met zeer brandbare kunststof onderdelen.

De A10 werd aanvankelijk volledig in beide richtingen afgesloten als gevolg van de brand waardoor er lange files ontstonden. Na een paar uur kon de snelweg richting Frankfurt (Oder) worden vrijgegeven.

Foto's van het ongeval vindt u hier!Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden