Clicky

 
Transport Online - Damen Shipyards koopt Verolme-werf in Botlek

Damen Shipyards koopt Verolme-werf in Botlek

Damen Shipyards koopt Verolme-werf in Botlek
10-04-2017 16:50 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

ROTTERDAM - Scheepsbouwer Damen Shipyards neemt de werf Keppel Verolme in de Rotterdamse Botlek over. Het bedrijf heeft daar overeenstemming over bereikt met branchegenoot Keppel Offshore & Marine uit Singapore. Dat maakte Damen maandag bekend, zonder in te gaan op financiële details.

Verolme is sinds 1957 actief in de Botlek in de haven van Rotterdam. Bij de reparatiewerf werken zo'n 250 mensen. Door de overname krijgt Damen de beschikking over een dok waar de allergrootste schepen, booreilanden en andere maritieme objecten kunnen worden binnengebracht voor bijvoorbeeld onderhoud of reparatie.

Na de overname heeft Damen de beschikking over vier grote reparatiewerven in de nabijheid van de Rotterdamse haven. Twee daarvan zijn gevestigd in de Maasstad zelf, de overige twee in Vlissingen en Amsterdam. De werven gaan nauw samenwerken, maar banen staan vooralsnog niet op de tocht.

Damen denkt onder meer voordeel te kunnen halen door samen op te trekken richting de markt. Dan moet wel de Autoriteit Consument & Markt (ACM) toestemming geven voor de deal. Als dat lukt, hopen de bedrijven tegen het einde van het tweede kwartaal een definitieve overeenkomst te kunnen sluiten.

Keppel Verolme voerde afgelopen jaar nog een stevige reorganisatie door waarbij honderd banen verloren gingen. Damen kondigde eerder dit jaar aan dat bij zijn reparatiewerven in totaal 150 arbeidsplaatsen worden geschrapt in verband met aanhoudend slechte marktomstandigheden.

Het overnamenieuws bevreemdt bestuurder Piet Verburg van CNV Vakmensen. Hij merkt op dat de onderhandelingen over een sociaal plan bij Damen nog altijd stroef verlopen. "En nu is er opeens wel geld om een branchegenoot over te nemen, waar ook nog een reorganisatie loopt'', zei hij.

CNV is er niet gerust op dat ook op de langere termijn de werkgelegenheid gewaarborgd is. De vakbond wil binnenkort om tafel met zowel Damen als Keppel.

Damen exploiteert in totaal 33 scheepswerven over de hele wereld. Bij het in Gorinchem gevestigde bedrijf werken in totaal circa 9000 mensen.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats