Transport Online - Meer loon bij distributiecentra Jumbo

Meer loon bij distributiecentra Jumbo

Meer loon bij distributiecentra Jumbo
10-04-2017 09:45 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

VEGHEL - De circa 3000 logistieke medewerkers van Jumbo treffen op hun loonstrookje over april een 1,5 procent hoger salaris aan. Als bij de concurrentie de lonen harder omhoog gaan, kan daar met terugwerkende kracht nog meer bijkomen. Dat liet de supermarktketen maandag weten.

De vakbonden willen een ruimere loonsverhoging voor de medewerkers van Jumbo's distributiecentra en voerden afgelopen week stiptheidsacties om hun eisen kracht bij te zetten. Herhaalde uitnodigingen om te onderhandelen hebben FNV en CNV volgens het bedrijf naast zich neergelegd.

"Door aan te sturen op acties bewijzen de bonden Jumbo en haar medewerkers geen goede dienst'', aldus topman Frits van Eerd. Het bedrijf zegt te willen voorkomen dat het personeel de dupe wordt van het gesteggel en heeft daarom eenzijdig een loonverhoging doorgevoerd.

Jumbo zegt al tot de best betalende werkgevers in de branche te behoren. Toen het bedrijf vorig jaar een nieuwe cao afsloot met de vakbonden, werd daarbij afgesproken dat er iets gedaan zou worden aan de salarisverschillen in de sector. Daar houden de vakorganisaties zich volgens het bedrijf niet aan.

Goed werk moet goed betaald worden, vindt Jumbo. "Maar goed werkgeverschap betekent ook het behouden van een sterke concurrentiepositie. Dat zorgt voor een duurzamere toekomst, wat goed is voor Jumbo én haar medewerkers.''

Onderhandelaar Debbie van Leiden van FNV vindt het optreden door Jumbo van weinig respect voor het eigen personeel getuigen. De vakbond eist een structurele loonsverhoging van 2,5 procent. Bovendien moet Jumbo de werkdruk verminderen door meer tijdelijke krachten een "echte baan'' te geven.

"De acties gaan gewoon door'', laat FNV verder weten. "We gaan pas onderhandelen als Jumbo bereid is om onvoorwaardelijk over al onze eisen te spreken.''Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions