Sanoma verkoopt SBS-zenders aan De Mol

Sanoma verkoopt SBS-zenders aan De Mol
10-04-2017 09:37 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - Sanoma verkoopt de Nederlandse SBS-televisiezenders aan Talpa, het investeringsfonds van John de Mol. Dat maakte het Finse mediabedrijf maandag bekend.

Talpa wordt voor 237 miljoen euro volledig eigenaar van SBS6, Veronica, Net5 en SBS9. Sanoma krijgt daarnaast alle aandelen in Veronica Uitgeverij in handen. Talpa en Sanoma kochten SBS in 2011 voor ruim 1 miljard euro. Talpa verwierf toen een minderheidsbelang van 33 procent, Sanoma kreeg de rest.

De Mol omschreef de overname als een belangrijke stap "op weg naar een nieuw Nederlands multimediabedrijf''. Met Talpa is hij al eigenaar van radiozenders als Radio 538, Veronica en Sky Radio. Daarnaast is hij nog altijd in een overnamestrijd rond Telegraaf Media Groep verwikkeld. Die lijkt hij echter te verliezen van het Belgische krantenbedrijf Mediahuis.

Sanoma is onder meer eigenaar van de Nederlandse tijdschriften Libelle en Donald Duck en van nieuwssite nu.nl. Het bedrijf wil zich voortaan richten op zijn onderdelen die een leidende positie in hun markt hebben of kunnen krijgen. De investeringen om SBS op zo'n positie te krijgen vinden de Finnen daarbij te hoog.

De overname van SBS moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders. Sanoma en Talpa verwachten de deal in het derde kwartaal af te kunnen ronden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,478

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden