Clicky


Verstappen na inhaalrace derde in China

Verstappen na inhaalrace derde in China
09-04-2017 09:59 | Sport | auteur ANP

SHANGHAI - Max Verstappen heeft zondag een knappe inhaalrace bij de Grote Prijs van China bekroond met een podiumplaats. De negentienjarige Formule 1-coureur van Red Bull eindigde als derde, achter de Britse winnaar Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. De Duitser had twee weken geleden de openingsrace in Australië gewonnen.

Verstappen was de race op het natte circuit van Shanghai gestart vanaf de zestiende plek, maar schoof al in de eerste ronde dankzij een paar knappe inhaalacties op naar de zevende plek. Verstappen werkte zich tijdens de tumultueuze openingsfase van de race, met een paar crashes en safetycarsituaties, zelfs op naar de tweede plaats achter Hamilton.

De negentienjarige Nederlander moest die plek afstaan aan Vettel, maar handhaafde zich na de laatste serie pitsstops knap op de derde plaats. Verstappen moest in de laatste rondes zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo van zich af zien te houden. Wat Ricciardo ook probeerde, hij kon de Nederlander niet voorbij. Verstappen sloeg in de laatste ronde nog een aanval van de Australiër af en mocht zich daarna voor de achtste keer in zijn nog prille carrière op het podium melden.

Hamilton zegevierde voor de vijfde keer in China. De Britse kopman van Mercedes reed van start tot finish aan kop en boekte zijn 54e zege in de Formule 1. Hamilton, die in Australië tweede was geworden, kwam daardoor weer naast Vettel aan kop van de WK-stand te staan. Beide coureurs hebben nu 43 punten. Verstappen kwam dankzij zijn derde plek in China op 25 punten. De Nederlander had bij de openingsrace genoegen moeten nemen met de vijfde plaats.

Foto's

  • R. van Heur
    R. van Heur
  • R. van Heur
    R. van Heur