Transport Online - Verdachte Stockholm komt uit Oezbekistan

Verdachte Stockholm komt uit Oezbekistan

Verdachte Stockholm komt uit Oezbekistan
08-04-2017 19:12 | Buitenland | auteur ANP/RTR/BLOOMBERG/DPA

STOCKHOLM - De verdachte die is gearresteerd na de aanslag in Stockholm, is een 39-jarige man uit Oezbekistan. De autoriteiten vermoeden dat hij achter het stuur zat van de truck die in de stad inreed op voetgangers, verklaarde de chef van de Zweedse nationale politie zaterdag op een persconferentie.

"Niets wijst erop dat we de verkeerde persoon hebben'', zei politiechef Dan Eliasson. "In tegendeel, onze verdenkingen zijn alleen maar sterker geworden naarmate het onderzoek vorderde.'' Eliasson zei nog niet te kunnen bevestigen of uitsluiten dat meer mensen waren betrokken bij de aanslag.

In Zweedse media was al gemeld dat de verdachte een Oezbeek is, maar toen werd dat niet door de politie bevestigd. De man was eerder opgedoken in gegevens die de Zweedse veiligheidspolitie had verzameld, maar het ging volgens de autoriteiten om informatie met een "marginaal karakter''.

Door de aanslag, waarbij een vrachtwagen op voetgangers en een winkel inreed, vielen vier doden. De politie ziet een duidelijk verband met de aanslag in Londen, waar een man in een personenauto op voetgangers inreed. De identiteit van de vier mensen die omkwamen is nog niet vastgesteld.

De Zweedse politie trof na de aanslag van vrijdag een "technisch apparaat'' aan in de gebruikte vrachtwagen. Het is nog onduidelijk of het gaat om een bom. De 39-jarige verdachte werd later opgepakt in een winkel. Hij had de aandacht getrokken met zijn vreemde gedrag.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,631
Diesel1,261

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions