Transport Online - Acties bij distributiecentra AH in de maak

Acties bij distributiecentra AH in de maak

Acties bij distributiecentra AH in de maak
07-04-2017 19:06 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

ZAANDAM - In navolging van de stiptheidsacties bij distributiecentra van Jumbo, dreigen nu ook de collega's van Albert Heijn met maatregelen om hun eis voor meer loon kracht bij te zetten. Vakbond FNV beraadt zich op stappen nu Albert Heijn het door de bond gestelde ultimatum liet verstrijken om met een goed cao-voorstel te komen.

Volgens de vakbond verdienen de circa 4500 medewerkers die onder de cao AH Logistics vallen een structurele loonsverhoging. Daarbij zou 900 euro per jaar "alleszins redelijk" zijn. "De cao-voorstellen die AH doet, leiden ertoe dat de toekomst van werknemers in de distributiecentra onzekerder wordt", aldus FNV-onderhandelaar Özcan Colak.

Albert Heijn deed niet alleen een mager loonbod van 1,5 procent, maar zou volgens de bond ook willen korten op de goedkoopste salarisschaal.

Ondertussen wordt op de distributiecentra van Jumbo vrijdag voor de vijfde dag op rij volledig volgens de arbonorm gewerkt. Daardoor gaat de productiviteit omlaag. Dit zal volgens de bond ook gevolgen hebben voor de bevoorrading van de Jumbo-winkels.

"Zowel AH als Jumbo zijn grote werkgevers en je zou denken dat ze meer verantwoordelijkheid richting hun werknemers voelen", aldus Colak, die verder spreekt van een een-tweetje tussen de supermarktketens. Een van de bezwaren die FNV heeft, is de versobering van de arbeidsvoorwaarden voor nieuwe medewerkers.

AH zegt dat het een goed voorstel heeft gedaan en gaat graag met de bond in gesprek. Een woordvoerster benadrukt dat veel medewerkers juist positief op het cao-voorstel hebben gereageerd. Over de impact van eventuele acties kon ze nog niet veel zeggen. "Ik heb geen glazen bol", zei ze. "Het is afwachten op onder meer de actiebereidheid."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,322

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions