Clicky


Hooymeijer en Tunderman; voornemen om de krachten te bundelen

Hooymeijer en Tunderman; voornemen om de krachten te bundelen
07-04-2017 10:14 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

VLAARDINGEN - Bij zowel Hooymeijer als Tunderman bestaat de intentie om de krachten te bundelen. Aan dit voornemen liggen de wens tot groei, een nog sterkere waardepropositie voor de klanten en de bijbehorende schaalvoordelen ten grondslag.

Zowel Hooymeijer (sinds 1935) als Tunderman (sinds 1972) draaien al lang mee in de haven- en transportwereld. Beide organisaties, van oudsher familiebedrijven, hebben zich in de loop der jaren een sterke positie in de markt verworven.

Tunderman richt zich met name op de groupage van en naar de haven, distributie door Europa, transport naar UK en Schotland en warehousing. De kracht van Hooymeijer zit in het containertransport, groupage (ook van en naar de haven), speciaal transport, douanezaken en de AEO-gecertificeerde warehousing.

Daarnaast heeft Hooymeijer ook een stuwagetak in de Vlaardingse haven. Hoewel beide bedrijven hun eigen signatuur hebben, zijn er ook sterke overeenkomsten.

"Door de groupage van en naar de Rotterdamse haven, de warehousingactiviteiten en de distributie door de Benelux en Europa samen te voegen, krijgen deze activiteiten een enorme impuls", zegt Menno Mulder, CEO van Hooymeijer. "Bovendien bieden we door de uitbreiding van onze diensten een vollediger pakket aan onze klanten."

Tot slot hebben de organisaties gezamenlijk een grotere slagkracht als het gaat om innovaties. "Om als bedrijf toekomstbestendig te zijn, moet je mee in de digitale vooruitgang", aldus Mulder. "Niet alleen in bedrijfstechnische zin, maar zeer zeker ook in de groei en ontwikkeling van onze mensen."

De komende twee maanden worden gebruikt om de nieuwe organisatie uit te tekenen. Uiterlijk 31 mei is duidelijk of het voornemen tot een daadwerkelijk samenvoeging leidt.