Clicky


ARCO Solutions investeert in nieuwe bedrijfslocatie om forse groei op te vangen

ARCO Solutions investeert in nieuwe bedrijfslocatie om forse groei op te vangen
07-04-2017 09:29 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HORST - ARCO uit Horst ontwikkelt innovatieve machines en installaties voor het optimaliseren van productieprocessen in onder andere de supply chain en internal logistics. In de complete projecten die ARCO levert speelt automatisering een belangrijke rol. ARCO maakte de afgelopen jaren een enorme groei door. Daarom investeert ARCO in een nieuwe locatie aan de Venrayseweg in Horst. ARCO verwacht daar binnen enkele jaren werk te bieden aan 150 technisch geschoolde HBO’ers en MBO’ers.

Groeiende behoefte aan innovatieve en intelligente productieprocessen

Bedrijven als Coolblue, DHL, Vistaprint en Footlocker hebben een grote behoefte aan kostenreductie terwijl ze tegelijkertijd op zoek zijn naar slimme manieren om hun capaciteit, productiviteit, service en kwaliteit te vergroten. Voor deze bedrijven ontwikkelt en fabriceert ARCO niet alleen installaties voor material handling, warehouse automation, sorting en order picking.

ARCO ontwikkelt en levert ook de bijbehorende automatisering. Slimme software die data uit alle installaties en apparatuur binnen één productieproces verzamelt, analyseert en gebruikt om alle technische onderdelen intelligent met elkaar te laten samenwerken. Aan deze combinatie van innovatieve installaties, apparatuur en automatisering is een grote behoefte.

Met ARCO groeien ook moederbedrijf ACB zusterbedrijf NEPAS mee

ARCO ontstond in 2016 uit ACB Transportbanden en Onderdelen. ACB Transportbanden zelf werd in 1994 opgericht. Afgelopen zomer investeerde ARCO nog in de uitbreiding van haar huidige locatie aan de Stationsstraat in Horst. In haar nieuwe bedrijfslocatie aan de Venrayseweg 141 in Horst beschikt ARCO straks over 5000 m2 productieruimte en 1000 m2 kantoorruimte waarmee ze haar voorspelde groei kan opvangen.

Tegelijk met de groei van ARCO, groeien ook ACB Transportbanden en Onderdelen en het zusterbedrijf NEPAS. Met name voor ACB Transportbanden en Onderdelen ontstaan op de huidige locatie mogelijkheden om te groeien. De groei van ARCO in Horst is goed nieuws voor de regio.