Transport Online - VS bestoken luchtmachtbasis Syrië met raketten

VS bestoken luchtmachtbasis Syrië met raketten

VS bestoken luchtmachtbasis Syrië met raketten
07-04-2017 08:51 | Buitenland | auteur ANP/RTR

WASHINGTON - Amerikaanse marineschepen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag tientallen kruisraketten afgevuurd op een Syrische luchtmachtbasis. Het was de eerste keer dat de Verenigde Staten rechtstreeks Syrische regeringstroepen bestookten.

De basis bij de stad Homs werd volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten bijna volledig verwoest door de ongeveer zestig Tomahawk-raketten. Zeker vier militairen kwamen om het leven en tientallen mensen raakten gewond, zegt het observatorium op basis van eigen bronnen. Een van de doden zou een generaal zijn.

De Amerikaanse raketaanval diende als vergelding voor het gebruik van chemische wapens in de Syrische plaats Khan Sheikhoun. De Amerikaanse president Donald Trump zei de Syrische president Bashar al-Assad verantwoordelijk te houden voor die gifgasaanval, waarbij dinsdag tientallen mensen om het leven kwamen.

Het militaire optreden van vrijdag plaatst de VS op ramkoers met Rusland en Iran, de belangrijkste bondgenoten van Assad. Beide landen reageerden vrijdag boos op de aanval. Het Kremlin zei niet te geloven dat het Syrische regime beschikt over chemische wapens en sprak over "agressie tegen een soevereine natie''.

Belangrijke NAVO-bondgenoten als Turkije, Groot-Brittannië en Frankrijk steunen de Amerikaanse aanval wel. "Het gebruik van chemische wapens is weerzinwekkend en moet bestraft worden omdat het een oorlogsmisdaad is'', zei de Franse minister Jean-Marc Ayrault (Buitenlandse Zaken).Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions