Clicky


Ryanair gaat aansluitende vluchten aanbieden

Ryanair gaat aansluitende vluchten aanbieden
06-04-2017 17:32 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/RTR

LONDEN - Wie met Ryanair vliegt kan binnenkort ook overstappen van de ene op de andere vlucht, zonder daarvoor twee aparte tickets te hoeven kopen. De Ierse prijsvechter presenteerde donderdag een plan om voortaan ook aansluitende vluchten te gaan aanbieden.

Voor de budgetvlieger gaat het om een grote stap. Ryanair richtte zich er jarenlang juist op mensen zo efficiënt mogelijk direct van A naar B te vervoeren. Het bedrijf onderscheidde zich hiermee ook van concurrenten.

De nieuwe optie zal nog deze maand worden aangeboden vanaf de luchthaven van Rome. Ryanair wil het overstappen vervolgens snel binnen de rest van zijn netwerk mogelijk maken. Later zullen er ook connecties komen met vluchten van andere luchtvaartmaatschappijen.

Ryanair werkt al een tijdje aan het sluiten van samenwerkingsverbanden daarvoor. Topman Michael O'Leary zei begin dit jaar al dat hij hoopte op aansluitingen op de langeafstandsvluchten van Norwegian an Aer Lingus. In tegenstelling tot het op Europa gerichte Ryanair hebben die ook toestellen die de Atlantische Oceaan overvliegen.