Clicky

 
Transport Online - TLN is verbaasd over het negatieve cao-advies van de bonden

TLN is verbaasd over het negatieve cao-advies van de bonden

TLN is verbaasd over het negatieve cao-advies van de bonden
06-04-2017 16:42 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - Werkgeversorganisatie Transport en Logistiek Nederland  is verbaasd dat na de CNV kaderleden ook FNV kaderleden het eindbod van de werkgevers van 7 maart met een negatief advies gaan voorleggen aan hun leden.

"Door deze negatieve kleuring in het advies van de bonden zijn de plussen onderbelicht en de minnen uitvergroot, menen de werkgevers. Het eindbod voor de cao van beroepsgoederenvervoer is volgens de werkgevers ingewikkeld omdat twee cao’s van KNV en TLN worden samengevoegd en er een moderniseringsslag wordt gemaakt. In het evenwichtige pakket zitten zowel plussen als minnen, die beide goede toelichting verdienen", aldus TLN.

Zo menen de werkgevers dat aan de belangrijkste plus, tien procent loonstijging in drie jaar, gemakkelijk wordt voorbijgegaan. Ook zien de werkgevers dat er erg veel nadruk wordt gelegd op het verlies van 18 ATV dagen van 1.100 oudere chauffeurs onder de KNV cao.

Dit is volgens de werkgevers een te sterk uitvergrote min, die geen recht doet aan de belangen van de werknemers die er in ruil op vooruit gaan. In het eindbod staat namelijk dat 140.000 werknemers recht op 10 ATV dagen krijgen. De 8 dagen verschil met de KNV cao worden bovendien over drie jaar stapsgewijs afgebouwd.

TLN is van mening dat het eindbod het verdient serieus te worden overwogen met de juiste objectieve en samenhangende feiten. TLN roept werknemers op zich goed te laten informeren door hun bond en ook door te vragen op de plussen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats