Fors meer vluchten verstoord door slecht weer

Fors meer vluchten verstoord door slecht weer
06-04-2017 11:49 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ARNHEM - Het vliegverkeer heeft in het eerste kwartaal van 2017 veel last gehad van slecht weer. Het aantal ernstig vertraagde of geannuleerde vluchten van en naar Nederlandse luchthavens lag daardoor in de eerste drie maanden van het jaar meer dan twee keer zo hoog als een jaar eerder.

Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van EUclaim, een bedrijf dat gedupeerde passagiers helpt om schadevergoeding te claimen bij luchtvaartmaatschappijen. Zij hebben daar recht op als zij door een verstoring meer dan drie uur later op hun eindbestemming aankomen. Bij onvoorziene omstandigheden, zoals slecht weer, geldt dat overigens niet.

In totaal telde EUclaim afgelopen kwartaal negen dagen waarop slecht weer het vliegverkeer hinderde. Vooral op 23 februari was het goed raak. Toen zorgde een straffe zuidwesterstorm ervoor dat ruim 450 vluchten niet door konden gaan of meer dan drie uur vertraging opliepen.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden