Clicky

 
Transport Online - Goedkoop nachttarief voor vrachtwagens in Liefkenshoektunnel

Goedkoop nachttarief voor vrachtwagens in Liefkenshoektunnel

Goedkoop nachttarief voor vrachtwagens in Liefkenshoektunnel
06-04-2017 10:22 | België | auteur Redactie [FE]

ANTWERPEN - Vanaf 1 juli 2017 kunnen vrachtwagens die gebruikmaken van de Liefkenshoektunnel profiteren van een verlaagd nachttarief, dat zich vertaalt in een besparing tot 75 procent.

“In combinatie met de gelanceerde nachtopening van de containerterminals binnen de Antwerpse haven, willen we er mee voor zorgen dat vrachtwagens de ochtend- en avondspits ontwijken”, aldus David Van Herreweghe, voorzitter van de raad van bestuur van NV Tunnel Liefkenshoek.

De verlaging van het nachttarief kadert in een algemene ambitie om een betere spreiding van het Antwerpse goederenverkeer te verwezenlijken. Op 20 maart ging ook al de nachtopening van de containerterminals binnen de Antwerpse Haven van start.

“Hierdoor kunnen vrachtwagens voortaan ook ’s nachts geladen en gelost worden”, verklaart David Van Herreweghe. “Zo kan de filedruk in en rond Antwerpen afnemen.”

Verlaging tarieven voor vrachtwagens

Ter ondersteuning en versterking van dit initiatief heeft de raad van bestuur van NV Tunnel Liefkenshoek beslist om de vrachtwagentarieven gedurende de nachturen drastisch te verlagen én nog slechts één tarief te hanteren.

“Concreet betekent dit dat Liefkenshoektunnel vanaf 1 juli 2017 de tarieven voor vrachtwagens en personenwagens tussen 22 uur ’s avonds en 6 uur ’s morgens gelijkschakelt”, legt David Van Herreweghe uit. Afhankelijk van het gebruikte betaalmiddel komt dit neer op:

Betaalmiddel Uniek Nachttarief
Cash € 6,00
Creditcard/Tankkaart € 4,95
Abonnee/OBU(On Board Unit) € 3,56

Besparing van 75 procent

Voor bijna alle vrachtwagens vermindert deze wijziging het tarief met 75 procent: “De overgrote meerderheid betaalt de tol immers met een OBU (on board unit) of met een abonnementskaart (Teletol), waardoor ze automatisch van het goedkoopste tarief gebruikmaken.”

Vanaf 1 juli daalt dat voordelige tarief dus met maar liefst € 10,60, oftewel van € 14,16 naar € 3,56.

“De raad van bestuur en het management van NV Tunnel Liefkenshoek hopen met deze maatregel een bijdrage te kunnen leveren in de constante zoektocht naar een betere verkeersafwikkeling in de Antwerpse regio”, besluit de voorzitter.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden