Clicky


Aantal miljoenenwoningen door het dak

Aantal miljoenenwoningen door het dak
06-04-2017 09:56 | Binnenland | auteur ANP

DELFT - Het aantal woningen met een prijskaartje van minimaal een miljoen euro is in drie jaar met 75 procent gestegen. Nederland telt nu 48.300 miljoenenwoningen, het hoogste aantal ooit. Dat meldt woningmarktonderzoeker Calcasa donderdag.

De vorige piek in het aantal miljoenenwoningen werd bereikt in 2008, toen er in Nederland 46.400 woningen van één miljoen euro of meer stonden. Op het dieptepunt van de kredietcrisis telde Nederland slechts 27.600 miljoenenwoningen.

Amsterdam is de gemeente met de meeste miljoenenwoningen. De Keizersgracht spant de kroon met 281 van zulke woningen. Daarmee is de totale waarde van de Keizersgracht groter dan die van alle koopwoningen op Terschelling. Verderop in de grachtengordel werd het afgelopen jaar de duurste woning verkocht. Voor een optrekje aan de Herengracht werd daarbij bijna 5 miljoen euro neergeteld.

De duurste straat van Nederland is echter de Konijnenlaan in Wassenaar. Een huis kost daar gemiddelde dik 2,5 miljoen euro en de vierkantemeterprijs bedraagt 6250 euro.