Clicky


 


Kruidvat stopt verkoop kleurboek met Hitler

Kruidvat stopt verkoop kleurboek met Hitler
05-04-2017 14:44 | Binnenland | auteur ANP

RENSWOUDE - Na klachten van geschrokken klanten heeft Kruidvat een kleurboek uit de handel genomen waarin een afbeelding van Adolf Hitler staat. "Ondanks diverse controles is dit toch in de winkel terechtgekomen. Het spijt ons'', zei een woordvoerster van de drogisterijketen woensdag.

"Leuk die kleurboeken van jullie’’, meldde een klant eerder deze week aan het bedrijf via Facebook. Hij voegde er een foto van een kleurplaat bij. Te zien is een stripversie van de nazileider die gehuld in een bruin uniform de naar hem vernoemde groet brengt. De kleurplaat bestaat uit vakjes. Met letters staat aangegeven welke kleur ieder vakje moet krijgen. Wie eraan begint, ziet uiteindelijk onmiskenbaar de beeltenis van Hitler tevoorschijn komen.

Kruidvat vindt de afbeelding "ongepast''. ,,We hebben er daarom voor gekozen om de kleurboeken per direct uit de verkoop te halen'', antwoordde een medewerker op de melding van de klant.

"We zijn het aan het onderzoeken, maar denken dat geen sprake is van kwade opzet. Eerder van onwetendheid'', zei de woordvoerster van Kruidvat. Het boek is vervaardigd in India. Kruidvat gaat in gesprek met de leverancier en houdt het vooralsnog op een "misverstand''.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions