Clicky


Brand aan boord van containerschip de 'MSC DANIELA' in de Indische Oceaan [UPDATE]

Brand aan boord van containerschip de 'MSC DANIELA' in de Indische Oceaan [UPDATE+foto's]
06-04-2017 10:39 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

SRI LANKA - [UPDATE do 10:54 uur] Aan boord van het Panamese containerschip de MSC DANIELA woedt een grote brand. De brand brak uit in één van de containers toen het schip op weg was van Singapore naar Suez in de Indische Oceaan. De brand brak in de nacht, of de vroege ochtend, van 4 april plaatselijke tijd uit.

Op 5 april 03:00 uur UTC dreef het schip in de nabijheid van Colombo Anchorage met tenminste vier sleepboten en een patrouilleschip aan haar zijde die zich bezighouden met de brandbestrijding.

De Srilankese autoriteiten laten weten dat de brand zich woensdag nog uitbreidde maar inmiddels zou de brand, volgens Rederij MSC, onder controle zijn.

Het schip mag vooralsnog van de autoriteiten niet voor anker gaan. Het is vooralsnog niet duidelijk of dit vanwege de brand is of uit veiligheidsoverwegingen.

De MSC DANIELA heeft gevaarlijke stoffen aan boord. Ze vaart onder de AIS status Cargo – Hazard A. Het is op dit moment niet bekend of de brand woedt in het gedeelte met gevaarlijke stoffen.

Voor zover bekend is er niemand bij de brand gewond geraakt.