FNV Transport & Logistiek laat Schavemaker ruim 250.000 euro nabetalen

FNV Transport & Logistiek laat Schavemaker ruim 250.000 euro nabetalen
04-04-2017 20:14 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

BEVERWIJK - Transportbedrijf Schavemaker leefde de cao voor het beroepsgoederenvervoer niet na. Dat bleek uit een door Stichting VNB aangespannen nalevingprocedures. Schavemaker moet ruim € 250.000 nabetalen aan haar werknemers.

Verschillende werknemers deden hun beklag bij Stichting VNB, het nalevingsorgaan van FNV Transport & Logistiek, over de naleving van de cao door Schavemaker. Deze klachten waren voldoende reden om een nalevingprocedure in te stellen bij vier bv’s van Schavemaker.

Fouten bij naleving van de cao

Uit de nalevingsprocedures bleek dat Schavemaker verschillende fouten maakte bij de naleving van de cao. Zo ontvingen bijvoorbeeld niet alle werknemers een gemiddelde van de door hun gewerkte overuren wanneer zij ziek waren. Niet alle werknemers ontvingen een tredeverhoging na een vol functiejaar en jeugdige werknemers kregen een te laag loon.

Ook bleek dat Schavemaker de vakantiebijslag over de verkeerde periode betaalde en dat zij geen rekening hielden met het door de cao voorgeschreven minimumbedrag aan vakantiebijslag.

Schavemaker werkt goed mee

Jelske van Dijk, Stichting VNB: "Door de grote hoeveelheid bv’s bij Schavemaker, en het tussendoor overzetten van personeel van de ene naar de andere bv, was het geen eenvoudige nalevingprocedure. Momenteel zitten wij dan ook nog in een afrondende fase. Gelukkig werkt Schavemaker tot nu toe goed mee aan de controle."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden