Transport Online - Meer omzet maar minder winst voor Vos Logistics

Meer omzet maar minder winst voor Vos Logistics

Meer omzet maar minder winst voor Vos Logistics
04-04-2017 17:14 | Financieel | auteur Redactie [FE]

OSS - De omzet van Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics steeg in 2016 met 6,6 procent tot € 276,2 miljoen. Gecorrigeerd voor dieselprijseffecten bedroeg de omzetstijging 8 procent. Bij zowel Internationaal Transport als Solutions nam het activiteitenniveau toe door een groei van business bij bestaande klanten en verwerving van nieuwe klanten.

Ook in 2016 stonden de tarieven onder druk. Daarnaast werd de winstgevendheid gedrukt door een stijging van de dieselprijzen gedurende het jaar en hogere kosten die niet in de tarieven konden worden doorberekend. Hierdoor liep het bedrijfsresultaat (EBIT) terug van € 8,8 miljoen naar € 6,9 miljoen. De nettowinst kwam daarmee uit op € 2,5 miljoen (2015: € 3,8 miljoen). De operationele cashflow groeide met 20 procent naar € 16,2 miljoen. Voor 2017 verwacht Vos Logistics een verdere toename van omzet en een beter resultaat.

Investeringen in een vitale organisatie

Vos Logistics heeft in 2016 ruim € 17 miljoen geïnvesteerd in de onderneming. Zo zijn er 110 nieuwe trucks ingestroomd, waaronder tien LNG-trucks. Het totaal aantal LNG-trucks komt daarmee op 36. Ook heeft de onderneming 230 nieuwe laadeenheden aangeschaft, waaronder 40 zelf ontwikkelde CuBoLiners® (een curtainside megatrailer met uitneembare wanden) en 150 CuBoTainers® (wissellaadbakken inzetbaar als curtainsider, boxtrailer en mobiel magazijn). De komende twee jaar worden 750 trucks vervangen door nieuwe Euro 6 trucks.

Verbetering CO2 -footprint

In 2016 wist Vos Logistics zijn milieuprestaties wederom te verbeteren. Zo is de CO2-uitstoot per vervoerde ton/kilometer teruggebracht met 2,7 procent naar 0,036 kg per ton/kilometer. Deze verlaging is toe te schrijven aan de verjonging van de vloot, intensieve trainingen van chauffeurs op rijgedrag en hogere beladingsefficiency door intelligente transportoplossingen.

De inzet van multimodaal transport en de uitbreiding van de LNG-vloot met low-deck LNG-trucks voor internationaal megatrailervervoer droegen hier eveneens aan bij. Bij Cargo bevat inmiddels meer dan 50 procent van het internationale vervoer een multimodale component. Daarnaast nam de CO2-uitstoot van de warehouses in 2016 licht af.

Frank Verhoeven, CEO van Vos Logistics, kijkt terug op een goed jaar: “Bij al onze kernactiviteiten steeg het volume door investeringen in kwaliteit en nieuwe service concepten. Ook de verbeterde marktomstandigheden droegen bij aan de groei.”

“Met slimme logistieke oplossingen en transportdiensten ondersteunen we onze klanten bij de ontwikkeling van hun business en het vergroten van de kostenefficiency in hun logistieke processen. We hebben vooral naamsbekendheid opgebouwd in internationaal transport, waarin we al decennia lang actief zijn. De afgelopen jaren heeft Vos Logistics zich ook sterk ontwikkeld in hoogwaardige logistieke dienstverlening: opslag, value added logistics, supply chain management, nationale distributie en special home deliveries. Vos Logistics kan zich hierin inmiddels meten met de top in de markt. We hebben de kennis, ervaring, goed opgeleide medewerkers, infrastructuur en de financiële slagkracht om onze hoogwaardige dienstverlening de komende jaren met kracht verder uit te bouwen. Dat is onze ambitie.”

“We zetten de komende jaren fors in op de digitalisering van onze bedrijfsprocessen en informatiesystemen”, voegt CFO Ben Vos toe.

“In 2016 hebben we voor onze klanten online performance dashboards geïntroduceerd. Hiermee kunnen zij de kwaliteit van onze dienstverlening monitoren en de fundamentele oorzaken van problemen analyseren. Door de oorzaken van problemen te identificeren, kunnen we ze ook oplossen. Met de introductie van het Vos Logistics Driver’s Portal hebben we ook de communicatie met onze chauffeurs verbeterd. De portal voorziet hen onderweg van belangrijke informatie. Daarnaast gaan onze chauffeurs CMR’s en vrachtdocumenten direct na het lossen bij klanten scannen en doorsturen. Hierdoor worden we efficiënter én bieden we klanten betere service. In totaal zullen we in 2017 € 38 miljoen investeren in vernieuwing van onze vloot, uitbreiding van het laadvermogen en in digitale informatie- en communicatietechnologie."

Foto's

  • J.Roeland
    VOS

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,913
Diesel1,559

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen