Clicky

 
Transport Online - FNV Transport en Logistiek: negatief stemadvies TLN cao eindbod

FNV Transport en Logistiek: negatief stemadvies TLN cao eindbod

FNV Transport en Logistiek: negatief stemadvies TLN cao eindbod
04-04-2017 11:38 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - De afgelopen weken heeft FNV Transport en Logistiek op verschillende onderdelen van het eindbod uitleg gegeven. Uiteindelijk is het aan de sectorraad om te bepalen op welke wijze het eindbod wordt voorgelegd aan de FNV leden: positief, neutraal of negatief. De sectorraad heeft besloten het eindbod met een negatief advies voor te leggen aan de leden.

Negatief stemadvies

In de sectorraad zitten collega chauffeurs, warehouse-medewerkers en kantoorpersoneel. Zij vormen het ‘parlement’ van de sector. Op 25 maart heeft de sectorraad besloten het eindbod met een negatief advies voor te leggen aan de leden. "Dat zit hem niet in de loonsverhoging. Nee, het zit hem veel meer in het proces en in het uitblijven van de modernisering van de cao. We zouden het onder andere hebben over meer zeggenschap voor werknemers, over duurzame inzetbaarheid, over combineren van werk en privé, over de aanpak van allerlei illegale constructies", aldus FNV Transport en Logistiek.

Modernisering betekent voor werkgevers iets anders

"We moeten constateren dat werkgevers de afgelopen jaren spraken van modernisering en dat we er nu achter komen wat ze daarmee precies bedoelen. Voor hen betekent modernisering het binnenhalen van allerlei wensen, die wij de afgelopen jaren hebben tegengehouden."

Het wordt voor werkgevers goedkoper hun werknemers flexibel in te zetten.

De komende weken houdt FNV Transport en Logistiek bijeenkomsten voor iedereen die in de transportsector werkt, lid of geen lid. Daarna ontvangen de leden in de week van 17 april een stemformulier thuis, waarmee ze kunnen laten weten of ze al dan niet instemmen met het eindbod.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden