Clicky


Drie vrachtwagens in brand gevlogen na ongeval Duitse A44

Drie vrachtwagens in brand gevlogen na ongeval Duitse A44 [+foto & video]
04-04-2017 10:28 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

SOEST(D) - Maandagavond 3 april rond 20:42 uur zijn op de Duitse A44 ter hoogte van Soest drie vrachtwagens in brand gevlogen na een aanrijding. Twee personen raakten gewond.

Volgens de eerste onderzoeksresultaten heeft een 37-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur een file over het hoofd gezien en is daar met volle vaart op ingereden. Door de impact van de aanrijding schoven de twee voor hem staande vrachtwagens ook op elkaar. Twee andere vrachtwagens raakten beschadigd door rondvliegend puin.

De vrachtwagen van de 37-jarige chauffeur had verf en vernis als lading en vloog vrijwel direct in brand. De vlammen breidden zich snel uit naar de beide andere vrachtwagens.

De 37-jarige chauffeur werd gewond afgevoerd naar een ziekenhuis. Een andere 49-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur moest eveneens naar het ziekenhuis voor een poliklinische behandeling.

Als gevolg van de hevige rookontwikkeling, het blussen en het reddingswerk was de A44 tussen Geseke en AS Erwitte/Anröchte tot 01:42 uur afgesloten.

Omdat het nabijgelegen viaduct geïnspecteerd moet worden zal de rijbaan bij Kassel nog zeker tot dinsdagmiddag afgesloten blijven.

De materiële schade schat de politie momenteel op ongeveer 1,5 miljoen euro.

Voor foto's van het ongeval klikt u hier! en hier