Clicky


Emirates SkyCargo houdt producten vers met Emirates SkyFresh

Emirates SkyCargo houdt producten vers met Emirates SkyFresh
03-04-2017 19:18 | Luchtvracht | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Emirates SkyCargo, de vrachtdivisie van Emirates Airline, introduceert Emirates SkyFresh: een reeks innovatieve oplossingen in de koelketen die bijdragen aan het gegarandeerde behoud van versheid aan boord van onder andere fruit, groenten en verse bloemen.

SkyFresh, SkyFresh Breathe en SkyFresh Active

Emirates SkyFresh is opgedeeld in drie categorieën voor verschillende typen producten: Emirates SkyFresh, Emirates SkyFresh Breathe en Emirates SkyFresh Active. Emirates SkyFresh is gericht op het transport van temperatuurtolerane groenten en fruit en zorgt voor perfecte thermische bescherming door middel van Emirates SkyCargo’s zogenaamde White Cover blanket.

Emirates SkyFresh Breathe biedt bescherming voor temperatuurgevoelige producten zoals verse bloemen, gesneden fruit, verse groenten en vis door middel van onder andere Emirates SkyFresh Ventilated Cool Dolly: een innovatief ventilatiesysteem dat zorgt voor een constante aanvoer van frisse, koele lucht.

Emirates SkyFresh Active biedt tenslotte de hoogste bescherming voor producten die tegen geen enkel temperatuurverschil bestand zijn, door middel van speciale temperatuur gecontroleerde containers gedurende de vlucht en de afhandeling.

Het vervoeren van versproducten vormt een belangrijk onderdeel van de wereldwijde diensten van Emirates SkyCargo. In 2016 transporteerde de vrachtdivisie van Emirates bijna 400.000 ton versproducten over meer dan 150 bestemmingen. 

Variërend van zalm uit Noorwegen, aardbeien en avocado’s uit Californië, kreeft uit Boston, vlees uit Australië en wijn en kaas uit Frankrijk. De cargotoestellen brengen eveneens verse bloemen uit Nairobi in Kenia en Quito in Ecuador naar Amsterdam met bestemming Aalsmeer.

Emirates SkyCargo is trendsettend in de vrachtindustrie en beschikt over een jonge en moderne vloot van 259 toestellen, waaronder 15 cargotoestellen; 13 Boeing 777-Fs en 2 Boeing 747-400ERFs.