Transport Online - Slachthuis in Tielt moet gesloten blijven

Slachthuis in Tielt moet gesloten blijven

Slachthuis in Tielt moet gesloten blijven
03-04-2017 13:51 | Buitenland | auteur ANP

TIELT - Van heropening van het omstreden varkensslachthuis in het West-Vlaamse Tielt kan voorlopig geen sprake zijn . De Raad van State oordeelde maandag dat het bedrijf zelf de sluiting ongedaan kan maken door een aanvaardbaar actieplan voor te leggen waardoor de wantoestanden niet meer kunnen voorkomen.

Het slachthuis werd twee weken geleden door de minister van Dierenwelzijn Ben Weyts tijdelijk gesloten, nadat er filmbeelden van gruwelijke mishandeldelingen van varkens naar buiten waren gekomen. De directie stapte uit protest tegen de sluiting naar de Raad van State. Die is van mening dat de overtredingen die de inspectie vaststelde niet worden weerlegd door het bedrijf. De zaak wordt over twee weken verder behandeld.

Maandagmorgen eisten zo’n vijfhonderd demonstranten de definitieve sluiting van het slachthuis, of de garantie dat er geen dieren meer worden mishandeld. Buurtbewoners en dierenrechtenorganisaties betoogden voor de poorten van het bedrijf met spandoeken en pamfletten. Het slachthuis levert ook aan Nederland, maar welke slagers het vlees verkopen wil de keurslagersorganisatie niet zeggen.

Vrijdag maakte Animal Rights bekend dat een petitie om het slachthuis definitief te sluiten 157.000 handtekeningen in Nederland en België heeft opgeleverd. Vorige week werd bekend dat het bedrijf een aanvraag voor uitbreiding heeft ingediend.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen