Clicky


Elgersma Logistiek BV stopt met transportactiviteiten

Elgersma Logistiek BV stopt met transportactiviteiten
03-04-2017 12:15 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HARDERWIJK - Elgersma Logistiek BV te Harderwijk heeft besloten met ingang van 1 mei aanstaande te stoppen met alle transportwerkzaamheden voor haar klanten. Met ingang van deze datum richt Elgersma Op- en Overslag BV zich uitsluitend op warehousing en op- en overslagactiviteiten te Harderwijk.

Collega vervoerder St vd Brink te Ermelo is bereid gevonden het vervoer tegen dezelfde condities voort te zetten. St. vd Brink neemt geen materieel dan wel chauffeurs over omdat het geen overname betreft, meldt de woordvoerster van Elgersma Logistiek aan Transport Online. Wel is de intentie uitgesproken om (een gedeelte van) chauffeurs over te nemen. Medewerkers en vakbonden zijn hierover afgelopen zaterdag persoonlijk geïnformeerd. De klanten zijn vandaag ingelicht.

Genoemd besluit is het gevolg van een strategische heroriëntatie die door Elgersma gemaakt is onder begeleiding van NextPage, het in logistieke bedrijven gespecialiseerde adviesbureau.

Marjan Moinat, algemeen directeur van Elgersma Logistiek BV: ”Als middelgroot bedrijf met 31 auto’s zijn we te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken. Wij hebben daarom gekozen om de huidige warehousing en op- en overslag activiteiten te continueren."

Elgersma Logistiek BV is een familiebedrijf gevestigd in Harderwijk, opgericht in 1963. Het richt zich op zendingen met afwijkende maten en gewichten in de BeNeLux en Duitsland. Daarnaast heeft Elgersma de beschikking over 12.000m² warehouse en bieden op- en overslagactiviteiten.