Nieuw XL-distributiecentrum op bedrijvenpark Het Klooster

Nieuw XL-distributiecentrum op bedrijvenpark Het Klooster
03-04-2017 11:35 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

NIEUWEGEIN - Op bedrijvenpark Het Klooster start Somerset Capital Partners een modern distributiecentrum van ca. 52.000 m2. De investeerder in bedrijfsmatig en logistiek vastgoed tekende vandaag voor een kavel van ruim 72.000 m2 op Het Klooster in Nieuwegein. De vraag naar grootschalige logistieke centra groeit vanwege de verdere intensivering van online shoppen.

Het distributiecentrum wordt voor een groot deel verhuurd aan ICT-distributeur ALSO, een bedrijf in ICT-producten en -diensten. De bouw van het pand start aankomende maand al. Eind dit jaar staat de oplevering van het gebouw gepland.

Volgens Ernst Sweens van Somerset is de regio Utrecht dé plek voor logistieke spelers met een centrale (inter)nationale distributiefunctie. "Flexibiliteit is het sleutelwoord, zowel als het gaat om locaties als om gebouwen. Multimodale gebieden met uitstekende wegverbindingen genieten de voorkeur. Het Klooster biedt dit allemaal."

Wethouder Johan Gadella van Economische Zaken: "De gemeente is verheugd met alweer een grote grondtransactie. ICT-producten zijn een welkome aanvulling op de bedrijvigheid in Het Klooster. De centrale ligging stelt het ICT-bedrijf na een overname in staat om vanuit Het Klooster nieuwe vraag en markten te bedienen. Wij wensen Somerset en haar ICT-partner veel economisch succes toe vanuit de nieuwbouwlocatie."

Verhuurd aan ALSO

ICT-distributeur en huurder ALSO nam onlangs branchegenoot Five 4 U over. ALSO krijgt hiermee toegang tot een nieuwe klantengroep en nieuwe producten. Bij het bedrijf zijn vijftig medewerkers werkzaam.

Bedrijvenpark Het Klooster ligt op een interessante locatie met een goede bereikbaarheid, omgeven door groen en water. Het bedrijvenpark is gelegen in de driehoek van de autosnelwegen A2, A12 en A27. Er is ruimte voor allerlei soorten bedrijven, variërend van MKB tot transport-, logistiek- en distributiebedrijven. De gemeente geeft op bedrijvenpark Het Klooster nog 40 hectare aan kavels uit.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden