Transport Online - 18 aanhoudingen in Rotterdam na Klassieker

18 aanhoudingen in Rotterdam na Klassieker

18 aanhoudingen in Rotterdam na Klassieker
02-04-2017 19:53 | Sport | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Rond de De Klassieker Ajax-Feyenoord zijn zondag in Rotterdam achttien relschoppers opgepakt. Volgens de politie zijn ze aangehouden voor zaken als belediging, bedreiging, vernieling en het gooien van vuurwerk. Ajax won in de ArenA met 2-1.

De sfeer onder Feyenoordfans was eerst nog uitbundig en gemoedelijk. Op het Stadhuisplein, waar het duel op een groot scherm te volgen was, liepen de gemoederen hoog op toen de koploper in de eredivisie direct aan het begin van de wedstrijd op 1-0-achterstand kwam. Agenten en media werden bekogeld met bier, vuurwerk en allerlei andere objecten.

Daarop is de mobiele eenheid ingezet en werden extra agenten opgetrommeld. "Door de inzet van politie te paard, de ME en het achter de hand houden van een waterkanon is de zaak in de kiem gesmoord'', aldus de woordvoerster.

Onacceptabel

"Teleurstelling over de stand en de einduitslag is te begrijpen maar het is absurd dat zoiets uitmondt in het gooien van vuurwerk en andere zaken. Dat is onacceptabel.'' In de namiddag keerde de rust in het centrum weer terug.

In de binnenstad van Rotterdam was het vanwege De Klassieker, winkelend publiek en het prachtige weer al de hele dag erg druk.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,845
Diesel1,509

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen