Clicky

 
Transport Online - ETF: 'Road Initiative' van EC 'manier om sociale dumping te legaliseren'

ETF: 'Road Initiative' van EC 'manier om sociale dumping te legaliseren'

ETF: 'Road Initiative' van EC 'manier om sociale dumping te legaliseren'
31-03-2017 16:19 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - De European Transport Workers Federation (ETF) heeft gisteren, donderdag 30 maart, tijdens een persconferentie aangegeven dat zij het nieuwe pakket van maatregelen, de zogenaamde 'Road Initative' van de Europese Commissie, niet ondersteund.  Sterker nog zij noemt de maatregelen 'een manier om sociale dumping te legaliseren'.

Het pakket van maatregelen geldt voor alle professionele chauffeurs waaronder ook buschaufferus en moeten over circa twee maanden worden ingevoerd.

Volgens de ETF zal er onder meer een vermindering van de totale wekelijkse rusttijd over een periode van drie of vier opeenvolgende weken worden doorgevoerd en zal er een toename van rijtijd worden doorgevoerd.

ETF: "Al deze maatregelen zijn pogingen om de kwaliteit van het werk van de chauffeur, de verkeersveiligheid en van de passagiers te verzwakken."

"Bij onze eerste ontmoeting met EU-commissaris Violetta Bulc werd de ETF gevraagd om met concrete en constructieve voorstellen te komen om sociale dumping en oneerlijke concurrentie tegen te gaan. We hebben alles in het werk gesteld en kwamen met twee bundels van voorstellen in 2015 en 2016. Geen van deze voorstellen zijn bij de Europese Commissie in aanmerking gekomen om door te voeren", aldus voorzitter Roberto Parrillo.

De ETF is gisteren een massale voorlichtingscampagne gestart. In de komende weken zullen zij de gelegenheid aangrijpen om via sociale media campagnes en fysieke acties aandacht te vragen voor de standpunten van de Europese Commissie.

Het hoogtepunt van de campagne zal op 26 april liggen wanneer er een demonstratie zal plaatsvinden.

Bijlage:

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,065
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden