Clicky

 
Transport Online - FleuraMetz kiest Volvo FH met Dual Clutch

FleuraMetz kiest Volvo FH met Dual Clutch

FleuraMetz kiest Volvo FH met Dual Clutch
31-03-2017 11:48 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

AALSMEER - FleuraMetz in Aalsmeer heeft geïnvesteerd in vier Volvo FH-bakwagens met Dual Clutch. De eigen vervoerder koos voor deze techniek na een testrit in de Belgische Ardennen. De hogere gemiddelde snelheid en de brandstofbesparing die bereikt wordt met de dubbele koppeling is een belangrijke pre voor het tijdkritisch transport van de internationaal opererende bloemengroothandel. Om een nog beter rendement te behalen, worden de chauffeurs van FleuraMetz begeleid door een dedicated Fuel Coach van Volvo Group Truck Center.

FleuraMetz zet de Volvo FH-koelwagens als volumecombi’s in voor het transport van bloemen en planten naar zeventig eigen Cash & Carry-filialen in dertien Europese landen. Thijs Metselaar, verantwoordelijk voor de logistieke planning en wagenparkbeheer, heeft vertrouwen in de prestaties van de nieuwe Volvo-trucks: “Onze chauffeurs werken altijd onder tijdsdruk, zeker op de internationale trajecten. Volvo-trucks bewijzen zich steeds weer als betrouwbaar, veilig en zuinig. Door de I-Shift met Dual Clutch wordt de driveability zelfs nog beter.”

De chauffeurs van FleuraMetz worden getraind en begeleid door een Fuel Coach van Volvo Group Truck Center. “We staan open voor innovaties en vinden comfort en veiligheid belangrijk”, aldus Metselaars. “Met de begeleiding door Volvo Group Truck Center halen we met alle nieuwe technieken en mogelijkheden ook het maximale rendement."

Volvo I-See

Als extra troef voor brandstofefficiency zijn de Volvo-trucks voorzien van I-See, Volvo’s intelligente cruise control. Dit systeem stemt de automatische schakelstrategie af op de hoogteverschillen in het traject, door gebruik te maken van een database waarin de topografische kenmerken van praktisch alle wegen in Europa zijn opgeslagen.

Actief partnership

Het wagenpark van FleuraMetz bestaat uit 39 volumecombinaties, vijf trekker-trailercombi’s en drie bakwagens. Thijs Metselaar: “Als eigen vervoerder is het voor ons belangrijk een partner te hebben die actief meedenkt en ons zoveel mogelijk ontzorgt. We hebben dan ook voor alle Volvo-trucks een onderhouds- en reparatiecontract afgesloten.”

Volvo Group Truck Center heeft bij de nieuwe Volvo’s FH de standaard ingebouwde telematicgateway geactiveerd. Hiermee kan de werkplaats op afstand de status en conditie van allerlei kritieke onderdelen uitlezen, zoals remmen en koppeling. Zo kunnen slijtage en storingen tijdig worden gesignaleerd en ongeplande stilstand voorkomen.

Foto's

 • Lelieveld Transport
  Lelieveld Transport
 • DHL
  DHL
 • CSE
  CSE
 • CSE
  CSE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,481
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats