Clicky

 
Transport Online - Mediahuis belast topman Marc Vangeel met integratie TMG

Mediahuis belast topman Marc Vangeel met integratie TMG

Mediahuis belast topman Marc Vangeel met integratie TMG
31-03-2017 10:46 | Financieel | auteur ANP

SITTARD - De overname van de Telegraaf Media Groep (TMG) door Mediahuis is nog niet rond, maar het Belgische bedrijf heeft al een bestuurder aangewezen die de beoogde samenvoeging met onder meer NRC Media in goede banen moet leiden. Huidig bestuursvoorzitter Marc Vangeel wordt daarvoor verantwoordelijk.

Dat is vrijdag intern bekendgemaakt, bevestigde een woordvoerder na een bericht van dagblad De Limburger, dat zelf ook tot de Mediahuis-familie behoort. Vangeel (55) is volgens de zegsman volledig vrijgemaakt om de integratie van TMG te coördineren. Zijn andere functies binnen het bedrijf legt hij neer. Thomas Leysen neemt zijn plaats als voorzitter in.

Mediahuis is verwikkeld in een overnamestrijd met Talpa, het bedrijf van televisiemagnaat John de Mol, om het moederbedrijf van onder meer dagblad De Telegraaf. Daarbij trekt de Belgische krantenuitgever samen op met de grootste aandeelhouder van TMG, de familie van Puijenbroek.

Samen beschikken Mediahuis en de Van Puijenbroeks over circa 60 procent van de aandelen. Om de rest in handen te krijgen, zijn zij bereid 6 euro per aandeel te betalen. De Mol biedt een halve euro per aandeel meer, maar kan nooit aan een meerderheid komen omdat zijn tegenstrevers hun stukken niet willen verkopen.

De raad van commissarissen van TMG heeft zich mede daarom achter het lagere bod van Mediahuis geschaard. Daarbij werd de tegenstribbelende raad van bestuur buitenspel gezet. Verscheidene betrokkenen, onder wie De Mol en de geschorste bestuurders, stapten daarop naar de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam. Die wees hun klachten evenwel van de hand.

De partijen hopen de overname nog voor de zomer te kunnen voltooien. Daarbij zijn zij wel afhankelijk van de opstelling van De Mol, die via de beurs een belang heeft opgebouwd van inmiddels bijna 27 procent. De laatste dagen heeft hij overigens geen nieuwe aankopen meer gemeld.

Mediahuis herhaalde vrijdag dat het graag met De Mol in gesprek gaat over eventuele samenwerking. Daar is het tot dusver nog niet van gekomen. "De uitnodiging ligt bij Talpa'', aldus de woordvoerder.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions