Clicky


Welke motorolie moet er in mijn vrachtwagen? Kroon-Oil helpt

Welke motorolie moet er in mijn vrachtwagen? Kroon-Oil helpt
30-03-2017 16:17 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

RAALTE - Een vrachtwagen die stil komt te staan, kost veel geld. Een vrachtwagen die met weinig of zonder olie stil komt te staan, kost een fortuin. Regelmatig olie peilen en de juiste specificatie olie bijvullen is om deze redenen essentieel. Overweg Olie, dealer van Kroon-Oil helpt om de juiste motorolie voor een vrachtwagen te selecteren.

Er zijn veel verschillende merken en soorten motorolie. De Europese autofabrikantenvereniging Automobile Manufacturers’ Association (ACEA) heeft motorolie ingedeeld in vier motorolietypen: A voor LPG en benzine (vonk)motoren, B voor diesels in personenauto’s en bestelwagens, C voor bepaalde typen motoren met uitlaatgasnabehandelingssystemen zoals katalysatoren en roetfilters. Categorie E is voor heavy duty vrachtwagen motoren en daarvan afgeleide types zoals scheepvaartmotoren en stationair-motoren.

Speciale heavy duty motorolie

Motorolie typen E4, E6, E7 en E9 zijn specifiek voor heavy duty vrachtwagenmotoren en daarvan afgeleide types ontwikkelt. Heavy duty olie bevat minder zwavel, fosfor en sulfaat en geeft langdurig een hoogwaardige slijtagebescherming over zeer lange verversingstermijnen. E6 en E9 zijn zogenoemde ‘lowSAPS’ oliën met een verminderde hoeveelheid metaalhoudende additieven, fosfor en zwavel om olieverbruik en ongewenste stoffen in de motor te minimaliseren.

Overweg Olie levert hoogwaardige heavy duty motorolie van Kroon Oil met de hoogste beschermingsgraad die de onderdelen in de motoren effectief  smeren, onderhouden, reinigen en koelen. Kroon-Oil motorolie vermindert het brandstofverbruik en olieverbruik, vergroot de periode tussen service-intervallen, verlengt de levensduur van onderdelen en zorgt dat de motor optimaal blijft presteren.

Kroon-Oil motorolie selector

Controleer voor de aanschaf van motorolie altijd de specificaties van de vrachtwagenfabrikant in de gebruikershandleiding, het onderhoudsboekje of vraag het de adviseurs van Overweg Olie om advies. Let in ieder geval goed op de specificaties van de olie.

Bij twijfel biedt de Kroon-Oil motorolie selector welke olie er in uw vrachtwagen hoort.

Ook kun je altijd contact opnemen met overweg-olie.nl. Overweg Olie is al jarenlang een betrouwbare partner van Kroon Olie.

Dit is een gesponsord artikel