Clicky


Twee jaar cel voor voormalig bewindvoerder voor verduistering

Twee jaar cel voor voormalig bewindvoerder voor verduistering
30-03-2017 16:08 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

ARNHEM - Een 59-jarige voormalig bewindvoerder uit Putten is veroordeeld voor verduistering en valsheid in geschrifte. Hij kreeg een gevangenisstraf van twee jaar opgelegd.

Als bewindvoerder heeft de man over een periode van ruim 5 jaar ongeveer 500.000 euro van zijn cliënten voor eigen gebruik aangewend. Daarnaast heeft de man een deel van het bedrag tegenover de rechtbank willen verantwoorden door gebruik te maken van valse en vervalste documenten. De man heeft hiermee misbruik gemaakt van zijn positie en het vertrouwen dat zijn toch al kwetsbare cliënten en de rechtbank in hem hadden gesteld.

De man moet aan een aantal van zijn slachtoffers, degenen die zich in het strafproces als benadeelde partij hebben gevoegd, een schadevergoeding betalen ter hoogte van het per slachtoffer verduisterde bedrag. In totaal moet de voormalig bewindvoerder een bedrag van ruim 115.000 euro betalen.

Tot slot ontneemt de staat de man een bedrag van ruim 376.000 euro dat hij daarnaast nog als wederrechtelijk verkregen voordeel heeft genoten.