Transport Online - Vrachtwagenchauffeur krijgt taakstraf voor doodrijden wegwerker op A12

Vrachtwagenchauffeur krijgt taakstraf voor doodrijden wegwerker op A12

Vrachtwagenchauffeur krijgt taakstraf voor doodrijden wegwerker op A12
30-03-2017 15:31 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Een 36-jarige vrachtwagenchauffeur is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur. Daarnaast legt de rechtbank een ontzegging van de rijbevoegdheid op van 18 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. De vrachtwagenchauffeur veroorzaakte in 2014 op de A12 bij Harmelen tijdens wegwerkzaamheden een dodelijk verkeersongeval.

Het verkeer werd in oktober 2014 met een dwangpijl, een rood kruis op de matrixborden en een pijlaanhangwagen met verlichte en knipperende pijl gewaarschuwd voor het afsluiten van een rijstrook. De man gaf geen gevolg aan deze signalen en bleef met een hogere snelheid dan was toegestaan op de rijstrook rijden. Hij botste uiteindelijk met zijn vrachtwagen tegen een botsabsorber en bijbehorend voertuig. Het voertuig raakte los van de botsabsorber en reed tegen een pijlaanhangwagen. Een wegwerker die tussen de pijlaanhangwagen en een auto stond overleed. Een tweede wegwerker raakte ernstig gewond.

De rechtbank vindt dat de vrachtwagenchauffeur aanmerkelijk onvoorzichtig heeft gereden en daardoor schuld heeft aan het ongeval. Om te bevorderen dat landelijk voor dezelfde feiten ongeveer dezelfde straf wordt opgelegd, zijn oriëntatiepunten ontwikkeld. Deze oriëntatiepunten adviseren in dit geval om de maximale taakstraf op te leggen. Omdat de vrachtwagenchauffeur niet eerder met justitie in aanmerking is gekomen, volgt de rechtbank deze landelijke oriëntatiepunten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,326

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions