Transport Online - Vliegtuigen Thomas Cook België naar Lufthansa

Vliegtuigen Thomas Cook België naar Lufthansa

Vliegtuigen Thomas Cook België naar Lufthansa
30-03-2017 14:17 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

BRUSSEL - Reisorganisatie Thomas Cook brengt haar Belgische chartermaatschappij onder bij Brussels Airlines. Dat dochterbedrijf van de Duitse luchtvaartgroep Lufthansa neemt twee vliegtuigen, 160 man vliegend personeel en alle landingsrechten over van zijn branchegenoot. Veertig grondmedewerkers verliezen hun baan.

Dat maakten de twee partijen donderdag bekend. Financiële details werden daarbij niet onthuld. Door de deal, die komend najaar moet zijn voltooid, kan Thomas Cook naar eigen zeggen zijn Belgische klanten een ruimer aanbod aan bestemmingen voorschotelen, waarbij Brussels Airlines het merendeel van de vluchten verzorgt.

Brussels Airlines en Thomas Cook gaan daarnaast samen de mogelijkheden onderzoeken om de komende jaren nieuwe, verre bestemmingen te gaan aanvliegen. Gedacht wordt aan zonnige oorden in Noord-Amerika, het Caribisch gebied, Afrika en Azië.

De plannen moeten nog wel worden voorgelegd aan de ondernemingsraad van Thomas Cook Airlines België. De Belgische vakbonden spraken donderdag van een zware klap voor het personeel. "De teloorgang van de luchtvaartindustrie blijft aanhouden'', lieten zij weten.

Brussels Airlines zelf werd eerder dit jaar volledig eigendom van Lufthansa, dat al langer over een aandelenbelang van 45 procent beschikte. Het Duitse concern heeft zijn Belgische aanwinst, die circa vijftig vliegtuigen telt, met behoud van de eigen naam ondergebracht bij budgetmaatschappij Eurowings.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen