Clicky


Goodman legt eerste steen voor een uitbreiding van 24.000 m2 van het Puurs Logistics Centre

Goodman legt eerste steen voor een uitbreiding van 24.000 m2 van het Puurs Logistics Centre
30-03-2017 13:24 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

PUURS - Goodman Group, een geïntegreerde vastgoedgroep die wereldwijd logistiek vastgoed bezit, ontwikkelt en beheert, en haar klant Fiege, één van Europa's voornaamste logistieke bedrijven, vieren vandaag de eerstesteenlegging van een omvangrijke uitbreiding van het Puurs Logistics Centre. Fiege zal de ruimte gebruiken om te voldoen aan de veranderende behoeften van een van haar voornaamste klanten, Makro.

Het bestaande Puurs Logistics Centre omvat twee units, goed voor 20.600 m2. Het logistieke centrum wordt uitgebreid met een bijkomende 32.000 m2, waarvan 23.700 m2 verhuurd zal worden aan Fiege. De resterende 7.800 m2 wordt op basis van de kwaliteit van de locatie ontwikkeld voor toekomstige verhuurmogelijkheden in een regio waar de vraag naar dergelijke bedrijfsruimte hoog is. Het kan als afzonderlijke unit worden opgeleverd, met aparte ingangen. De nieuwe magazijnunits zullen naar verwachting in november 2017 klaar zijn voor oplevering.

Ideale locatie ter ondersteuning van Makro's nieuwe logistieke strategie

De locatie van Puurs Logistics Centre is ideaal voor logistieke operaties om zowel de Belgische als de West-Europese markten te bedienen. Puurs ligt op de logistieke hoofdroute van België tussen Antwerpen en Brussel en op slechts 6 km afstand van de containerterminal in Willebroek, waar dagelijkse verzendingen naar de twee grootste zeehavens in Europa (Antwerpen en Rotterdam) plaatsvinden. Deze strategische ligging in het hart van de 'Gouden Driehoek' van België maakt het mogelijk voor bedrijven zoals Fiege en Makro om hun goederenstroom efficiënt te beheren.

Walter Goossens van Makro legt uit: “Onze nieuwe commerciële strategie is gericht op de logistieke integratie van onze leveranciers in de sectoren Food en Non-Food. Deze strategie vereist ook nieuwe logistieke oplossingen. Daarom waren we op zoek naar een logistieke partner die ons niet alleen de juiste logistieke voorzieningen kon bieden, maar met wie we ook kunnen samenwerken om de service aan onze winkels te optimaliseren en daarnaast de eindklant beter te bedienen.”

Op de behoeften van de klanten anticiperen, is essentieel volgens Pascal Van der Linden, CEO bij Fiege: “De timing was perfect: in mei 2016 besloot Makro haar activiteiten te centraliseren, wat inhield dat Fiege nog eens 20.000 m2 nodig had, bovenop de ruimte die we al huurden in Puurs Logistics Centre. Door de verlenging van het huurcontract en deze multi customer site verder uit te breiden, konden we de perfecte oplossing bieden voor Makro’s centralisatiestrategie.

Kim Cornille, Country Manager bij Goodman België, voegt hieraan toe: “Wij zijn een strategische partner voor onze klanten en daar zijn we trots op. We luisteren naar hen en we kunnen voldoen aan hun behoefte aan vastgoedoplossingen van hoge kwaliteit. Vandaag wordt opnieuw een symbolische stap gezet in de reeds lange samenwerking tussen Goodman, Fiege en Makro.

Pascal Van der Linden van Fiege vervolgt: “Goodman is een betrouwbare partner voor ons. Fiege heeft ook lopende projecten met Goodman in Duitsland. Daar is een reden voor,  Goodman is absoluut een bouwsteen in de groei van Fiege.”

Toekomstbestendige logistieke ruimte

Als belangrijke eigenaar en ontwikkelaar van industrieel vastgoed is Goodman zich sterk bewust van de voordelen die het inzetten van duurzame ontwerpprincipes en initiatieven in nieuwe technische ontwikkelingen biedt. Duurzaamheid vormt immers een integraal onderdeel van de ‘investeren+ontwikkelen+beheren'-aanpak van het bedrijf: het levert besparingen op voor klanten, toegevoegde waarde voor kapitaalpartners en voordelen voor de samenleving.

Duurzaamheid staat hoog op de agenda van de drie betrokken partijen. Zo ook voor de nieuwe ontwikkeling in Puurs. Dankzij een nauwe samenwerking tijdens zowel de ontwerp- als planningsfase van het project kon duurzaam ontwerp geoptimaliseerd en milieu-impact geminimaliseerd worden. Om te voldoen aan de eisen van Europa's 'Lean and Green'-programma, wordt de faciliteit daarom uitgerust met duurzame functionaliteiten zoals dimbare led-verlichting met bewegingssensoren en infraroodverwarming. Er wordt ook gezorgd voor voldoende natuurlijk daglicht voor personeel in de magazijnen door middel van lichtstrippen boven de laaddeuren. Daarnaast maakt het gebouw gebruik van een verzamelsysteem voor regenwater. Deze eigenschappen helpen de energiekosten te verlagen en stimuleren het gebruik van natuurlijke hulpbronnen door de gehele faciliteit.

Puurs - economisch knooppunt in de Gouden Driehoek van België

Koen Van den Heuvel, burgemeester van de gemeente Puurs, besluit: “Dat het fijn is om in Puurs te werken, bewijst het feit dat hier meer dan 8.000 mensen werken. Door de centrale ligging en de goede bereikbaarheid van onze bedrijven, ook dankzij het openbaar vervoer, is en blijft Puurs zeer geliefd als werkplek. Mede dankzij deze nieuwe investering van Goodman kan Puurs als dynamische en ondernemende gemeente haar positie als werkverschaffend, economisch knooppunt in de Vlaamse ruit verder opnemen en uitbreiden met aandacht voor een degelijk aanbod aan ruimte om te ondernemen en handel te drijven.”

De eerstesteenlegging werd bijgewoond door Hilde Van der Poorten, waarnemend burgemeester van de gemeente Puurs, Felix Fiege, mede-eigenaar van Fiege, Walter Goossens, Supply Chain Director bij Makro en Kim Cornille, Country Manager Goodman België.