Clicky


Ultimatum voor Jumbo Logistiek vanwege cao

Ultimatum voor Jumbo Logistiek vanwege cao
29-03-2017 16:58 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - CNV Vakmensen stelt Jumbo Logistiek een ultimatum. Voor 18.00 uur maandag 3 april moet de werkgever aangeven te willen onderhandelen over een nieuwe eenjarige cao voor de medewerkers in de distributiecentra.

“Jumbo Logistiek vertoont onacceptabel muurbloempjesgedrag: afwachten en kijken wat de anderen doen. Dat moet afgelopen zijn. De werknemers in de distributie hebben recht op een goede eigen, onafhankelijke cao", aldus CNV Vakmensen.

Het ultimatum komt na vier vergeefse onderhandelingsrondes over een nieuwe cao. Onderhandelaar Kitty Huntjens van CNV Vakmensen: “Jumbo noemt die onderhandelingen ‘verkennende gesprekken’ en geen onderhandelingen. Muurbloempjesgedrag is dat. Dat wordt gedaan om tijd te rekken. Het concern wil namelijk graag weten wat de concurrenten doen met hun nieuwe cao’s."

"Als Jumbo de grootste supermarktketen van dit land wil zijn, dan zal het concern ook groots moeten zijn in het formuleren van zijn arbeidsvoorwaarden. En niet lafjes langs de zijlijn blijven staan en doen wat de anderen ook doen.”

Volgens Huntjens is de oproep van Jumbo, deze week in de media, om vooral weer te gaan praten van hetzelfde laken een pak.

Flex moet vast worden

CNV Vakmensen wil een eenjarige cao afsluiten en daarin een loonsverhoging die koopkrachtbehoud en meer mogelijk maakt. In de nieuwe arbeidsvoorwaarden moet zijn opgenomen wat de verhouding vast en flexibel personeel wordt in de diverse distributiecentra van Jumbo. Bovendien eist de bond dat flexibele arbeidscontracten van meer dan negen maanden automatisch een vast dienstverband opleveren.

De cao Jumbo Logistiek geldt voor de vijf distributiecentra die Jumbo heeft in Beilen, Raalte, Woerden, Elst en Breda. Als Jumbo niet vóór maandag 18.00 uur reageert op het gestelde ultimatum dan sluit Huntjens acties niet uit.

Foto's

  • J.Roeland
    Simon Loos
  • J.Roeland
    COOP
  • J.Roeland
    Euser