Clicky


Havens Zeebrugge en Hirsthals versterken relatie

Havens Zeebrugge en Hirsthals versterken relatie
29-03-2017 13:45 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HIRSTHALS/ZEEBRUGGE - De Zeehaven van Brugge ondertekende dinsdag 28 maart in Kopenhagen een Memorandum of Understanding met de Haven van Hirtshals. Deze MOU oogt op het versterken van de relatie tussen de twee havens, alsook op het ontwikkelen van nieuwe business opportuniteiten.

Joachim Coens, gedelegeerd bestuurder MBZ nv en Anker Laden-Andersen, voorzitter van het havenbestuur van Hirtshals ondertekenden vandaag in Kopenhagen een strategische overeenkomst.

De havens van Hirtshals en Zeebrugge zijn sinds 2016 verbonden door een directe dienst van operator CLdN. Eén jaar later heeft deze dienst het potentieel aan beide zijden bevestigd. De directe verbinding naar Hirtshals betekende voor Zeebrugge een belangrijke toevoeging aan het shortsea aanbod. Het versterkte Zeebrugge’s rol als Scandaniviëhub, met in totaal zestien diensten naar Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden en verbond de haven ook met andere bestemmingen in Scandinavië.

De business community op het Deense vasteland en in Noorwegen kreeg door de verbinding een efficiënte transportoplossing naar Centraal Europa. Bovendien zorgde de hoge frequentie aan bestemmingen op het Verenigd Koninkrijk voor een kostenefficiënte vervoermogelijkheid voor ladingen tussen Hirtshals en de UK.

Het doel van de MOU is het formaliseren van de samenwerking tussen de havens op het vlak van route-ontwikkeling en het creëren van awareness over de hubfunctie van beide havens en hun betekenis voor de markt.

Joachim Coens, Gedelegeerd bestuurder Havenbestuur/MBZ nv: “De ondertekening van de Memorandum of Understanding is een belangrijke ontwikkeling in de zakelijke relatie die wij hebben met de haven van Hirtshals. Door de banden te versterken, kunnen we de cargo flows tussen onze havens verbeteren en de lading vergroten.”