DSV bouwt nieuw distributiecentrum in haven van Gent

DSV bouwt nieuw distributiecentrum in haven van Gent
29-03-2017 11:55 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

GENT - Het logistiek bedrijf DSV Solutions blijft investeren in de haven van Gent met de bouw van een nieuw distributiecentrum. De Deense logistiek- en transportgroep maakte dit samen met het Havenbedrijf Gent bekend op dinsdag 28 maart tijdens het staatsbezoek van België aan de Deense hoofdstad Kopenhagen.

DSV Solutions breidt zijn activiteiten in zijn Belgisch hoofdkwartier in de Gentse haven verder uit. Vorig jaar nog werd een hoogbouwmagazijn met een oppervlakte van 45.000 m² opgeleverd als uitbreiding van de bestaande faciliteiten in Gent.

Met de bouw van een nieuwe loods en kantoorgebouwen op het huidige bedrijfsterrein in het Skaldenpark, creëert DSV Solutions nu bijkomende capaciteit speciaal bedoeld voor verwerking van producten voor de gezondheidszorg en de farmaceutische sector. Zo kan DSV vanuit Gent nog beter inspelen op de zeer korte leveringstermijnen voor de toelevering aan ziekenhuizen van implantaten en medische hulpmiddelen.

80.000 m2 oppervlakte

Het distributiecentrum wordt 35.000 m² groot. Hiermee komt de totale opslagcapaciteit in de Gentse haven op 80.000 m². De werkzaamheden starten in juni en het pand zal operationeel zijn in mei 2018. Deze investering maakt het mogelijk het cliënteel verder uit te breiden en dito tewerkstellingsmogelijkheden te creëren.

Albert-Derk Bruin, Managing Director van DSV Solutions: “In de Gentse haven krijgen we alle kansen om ons verder te ontwikkelen zoals we de afgelopen twintig jaar gedaan hebben. De ligging geeft ons troeven op vlak van mobiliteit en beschikbaarheid van medewerkers.”

“Het Havenbedrijf Gent zet graag mee verder in op de ontwikkeling van logistiek en distributie in de haven, een sector met grote toegevoegde waarde”, zegt CEO van het Havenbedrijf Gent Daan Schalck. “De Gentse haven breidt hiermee zijn diversiteit van activiteiten verder uit.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,780
Diesel1,460

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden