Clicky

 
Transport Online - Politie gaat intensiever controleren op A7

Politie gaat intensiever controleren op A7

Politie gaat intensiever controleren op A7
29-03-2017 10:27 | Controles | auteur Redactie [FE]

GRONINGEN/FRIESLAND - Na een succesvolle samenwerking in onder meer 2012, waarin het project A7Veilig is opgezet, gaan de politie, het Openbaar Ministerie en Rijkswaterstaat in Noord-Nederland wederom extra aandacht geven aan de Rijksweg A7 in Groningen en Friesland. Dit keer staat het thema ‘aandacht op de weg’ centraal.

Veel ongevallen op de Rijksweg A7 worden namelijk veroorzaakt doordat bestuurders afgeleid zijn achter het stuur. Onder het motto ‘A7? Attent!’ voeren de partijen campagne om het aantal ongevallen terug te dringen. Met voorlichting en politiecontroles wordt veilig verkeersgedrag gestimuleerd.

Ook de weggebruiker zelf valt het op: afleiding door social media is één van de vijftien punten waar veel leden van het publiekspanel Rijkswegen Noord-Nederland hun zorgen over uiten. De ongevallen en de zorgen die daarover geuit zijn door verschillende gemeenten, zijn voor de politie aanleiding om een kortdurend offensief te starten waarin intensief gecontroleerd wordt op de A7.

Rijkswaterstaat ondersteunt deze handhaving met voorlichting. Doel van de controles en de extra voorlichting is om veilig verkeersgedrag te stimuleren en daarmee het aantal ongevallen op de A7 terug te dringen.

De politie gaat gedurende een half jaar extra controleren op de A7. Dat gebeurt met opvallende en onopvallende auto’s en motoren, videosurveillanceauto’s, laserguns en mobiele radarapparatuur. De politie let met name op bestuurders die zich laten afleiden achter het stuur, door bijvoorbeeld de mobiele telefoon.

Ook andere onveilige gedragingen hebben de aandacht van de politie, zoals het (fors) overschrijden van de snelheidslimiet, asociaal rijgedrag, het overtreden van het inhaalverbod door vrachtwagens en rijden onder invloed van alcohol. De politie gaat op de gehele A7 in Friesland en Groningen controleren.

Overtreders worden zoveel mogelijk meteen staande gehouden. Daarbij wordt gefocust op wegvakken waar veel ongevallen gebeuren, bijvoorbeeld rondom knooppunt Joure en het wegvak bij Leek en Marum.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro951,924
  Diesel1,726

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions