Ruim 52.000 euro boete voor Portugese vervoerder vanwege rij- en rusttijd fraude

Ruim 52.000 euro boete voor Portugese vervoerder vanwege rij- en rusttijd fraude
28-03-2017 16:58 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

KOLDING(DK) - Een Portugese vervoerder heeft maandag door de rechtbank van het Deense Kolding een boete van 390.000 Deense Kronen opgelegd gekregen, omgerekend is dat ruim 52.000 euro. De werkgever kreeg deze boete omdat hij verantwoordelijk wordt gehouden voor fraude met bestuurderskaarten en de rij- en rusttijden van twee van zijn chauffeurs.

"De chauffeurs reden in hun vrachtwagens tijdens rust, dat mag niet", legt aanklager Pernille Moesborg uit. "Ze hadden hun bestuurderskaart uit de tachograaf gehaald en zette de tachograaf op 'OUT', dus wettelijk gezien stond het uit."

Het Hof van Kolding benadrukte dat er stelselmatig gebruik gemaakt werd van de 'OUT'-functie.

Naast de vervoerder werd ook een 34-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur veroordeeld in deze zaak. Hij kreeg een boete van ruim 9.200 euro en een onvoorwaardelijke rijontzegging in Denemarken voor de duur van zes maanden. De zaak tegen de andere chauffeur is uitgesteld.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden