Ruim 4.000 euro boete en 6 maanden rijverbod voor Ierse vrachtwagenchauffeur

Ruim 4.000 euro boete en 6 maanden rijverbod voor Ierse vrachtwagenchauffeur
28-03-2017 13:41 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

ZUIDOOST-JUTLAND(DK) - Een 42-jarige Ierse vrachtwagenchauffeur is voor de komende zes maanden de rijbevoegdheid in Denemarken ontzegd. Daarnaast kregen zowel hij als zijn werkgever een boete van 30.000 Deens Kronen, wat gelijk staat aan 4.031,99 euro.

Gisteren, maandag 27 maart, werd de vrachtwagens van de weg gehaald nadat de politie de vrachtwagen wel erg snel vond rijden.

Een technisch onderzoek wees uit dat er sprake was van dubbele manipulatie. Zowel de snelheidsbegrenzer als de tachograaf waren gemanipuleerd.

De vrachtwagen werd afgevoerd naar een garage waar de manipulatie ongedaan werd gemaakt. Ook deze kosten zijn voor de vervoerder.

De boetes werden ter plekke door de vrachtwagenchauffeur betaald en de manipulatie werd door de vrachtwagenchauffeur en zijn werkgever toegegeven.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden