Clicky

 
Transport Online - Prénatal en GEODIS verlengen e-commercecontract met 3,5 jaar

Prénatal en GEODIS verlengen e-commercecontract met 3,5 jaar

Prénatal en GEODIS verlengen e-commercecontract met 3,5 jaar
28-03-2017 11:14 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ALMERE - Prénatal en GEODIS' Contract Logistics Line of Business hebben hun e-commerce samenwerking verlengd tot en met juni 2020. De winkel- en e-commercevoorraad wordt gecombineerd opgeslagen in het distributiecentrum van GEODIS in Almere.

De samenwerking tussen Prénatal en GEODIS is gestart in 2009. De eerste jaren ging het om traditionele logistieke diensten met als kern de opslag van winkelvoorraad. Toen bleek dat er op het gebied van e-commerce enorme potentie was om de cost per unit te verlagen, besloten de partijen intensiever te gaan samenwerken en hun partnerschap uit te breiden. Dankzij de ontwikkelingen binnen GEODIS' distributieprocessen en de strategische marktbenadering van Prénatal, hebben de partijen ervoor kunnen zorgen dat de e-commercelogistiek en winkellogistiek volledig zijn samengevloeid.

“Als retailer is je voorraad je belangrijkste asset”, vertelt Ardjan van den Blonk, Manager Supply Chain bij Prénatal Moeder en Kind B.V. “Je wilt de consument zo goed mogelijk bedienen, ongeacht waar de consument de aankoop doet – via de winkel of de webshop. Met een omnichannel-voorraad voorkom je dat de voorraad onnodig op verschillende plekken ligt en kun je beter tegemoetkomen aan de wensen van de klant. Door intensief en als echte partners samen te werken met GEODIS, hebben we dit kunnen bereiken.”“Een gecombineerde voorraad komt zelden voor door de complexiteit ervan”, legt Joop Mastenbroek, CFO bij GEODIS in Nederland uit. “Het samenvoegen van de winkel- en e-commercevoorraad betreft niet alleen het simpelweg verplaatsen van de fysieke voorraad. Het heeft ook impact op alle processen en systemen. Het is dan ook uniek dat we dit samen met Prénatal hebben kunnen opzetten. E-commerce is een razendsnelle business en je kunt niet stil blijven zitten. Wij blijven ons ontwikkelen op dit gebied om in te kunnen spelen op ontwikkelingen en we zijn blij dat we dit samen met Prénatal kunnen doen.“

Het contract is getekend door Stefano Mazzia, CEO bij Prénatal Moeder en Kind B.V. en Joop Mastenbroek, CFO bij GEODIS in Nederland.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden